2018. november 24-én – szombaton – a már hagyománnyá vált Véradó Vacsorára került sor Akasztón a Faluházban, amit a Magyar Vöröskereszt akasztói vezetői Suhajdáné Zsuzsika és Papné Emma szervezett a véradók tiszteletére. A rendezvényen megjelent Lipóthné Komjáti Andrea a Magyar Vöröskereszt megyei igazgató asszonya és Sutus Etelka a kiskőrösi területi vezető is. A rendezvényen több mint 200 fő vett részt.

-Hirdetés-

A vacsora előtt köszöntötték az első véradókat és ünnepelték azokat, akik 10-20-40-50 alkalommal adták vérüket, hogy ezzel másoknak segíthessenek.

Az első véradásért 6 fő kapott emléklapotCzaczarda Zsolt, Bagó Ferenc, Gulyás Anita, Tóth György, Balogh Csilla, Pálinkás Nikolett
15 fő részesült kitüntetésben, hiszen ők ebben az évben kerek évszámú véradáson vannak túl.
10 szeres véradó: Szabó Ferencné, Takács Lászlóné, Horváth János, Gulyásné Püski Eszter Mária, Meggyes Zsolt,Teknyős Józsefné
20 szoros véradó: Sári-Szalkai Andrea, Géróné Farkas Julianna, Turú Attila, Kakas István
40 szeres véradó: Nádró Józsefné, Németh László, Vajda Gyula, Binszki Gábor
50 szeres véradó: Vajda Boldizsár

Feledhetetlen estét tudhat mindenki maga mögött, a mulatás hajnalig tartott. A rendezvény létrejöttét számos cég és magánszemély segítette, amit ezúton is köszönnek a szervezők.
A támogatásokból halmozottan hátrányos helyzetű embereknek és családoknak juttatnak élelmiszereket, ruhákat, hasznos ajándékokat a szervezők.

A szombat esti mulatság vasárnap is folytatódott, immáron más keretek között. A Szegedi Regionális Vérellátó Központ Igazgatónője Szekeres Veronika meghívására Szegeden a Nemzeti Színházban Ünnepélyes Gálaműsoron vettek részt az akasztói Magyar Vöröskereszt vezetői, valamint Akasztó Község polgármestere Suhajda Antal. A meghívás célja az országos szinten is kiemelkedő véradások szervezésének megköszönése volt.

A következő véradás 2019 év tavaszán várható, melyre a régi és az új véradókat is várják szeretettel.

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS