2014 óta minden évben elkészül a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtti téren a Betlehem és a város adventi koszorúja. A felállított fenyőfát is közösen díszítik fel ilyenkor. Ismét eljött a várva várt pillanat, november 28-án gyűltek össze az önkéntes segítők és mindenki, aki részese akart lenni az ünnepvárásnak.

-Hirdetés-

„Ádvent-ünnepvárás… Jó alkalom a lelki megtisztulásra, az egymásra figyelésre, a közös, nagy beszélgetésekre. Lassítsunk kicsit az egész éves rohanás után, csendesedjünk el!”
A mostani készülődés különlegessége, hogy a karácsonyfa díszítésével egyidőben a város központjában, 10 helyen állítottak betlehemet az arra vállalkozó intézmények, kereskedelmi egységek, magánszemélyek. Matos Józsefné nyugdíjas tanárnő vezetésével az együtt ünneplők lampionokkal, mécsesekkel látogatták végig a betlehemi út állomásait, felelevenítve a betlehemi történetet.

A kisgyerekek, akik még nem érzik át az ünnep lényegét, nekik jó buli volt az esti séta.
A betlehemek tulajdonosai igazi téli csemegékkel fogadták a látogatókat. Forró tea, sült alma, mézeskalács, rétes, pogácsa, forraltbor volt a vendégváró.

Matos Józsefné Maja ötletének megvalósításában intézmények, kereskedelmi, vendéglátó-ipari egységek dolgozói, magánszemélyek, egyesületek tagjai voltak a segítők.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS