Idén már 8. éve szervezték meg az Adventi napokat Tabdin – nagy sikerrel. Minden pénteken egészen karácsonyig várja a betérőket az ünnepi rendezvény. Mesés, kreatív díszítéssel és ragyogó kivilágítással pompázik Tabdi főtere, ahol is kellemes karácsonyi dalok szólnak a hangulat fokozásáért.

Tabdi főtere fényekben pompázik.
-Hirdetés-

2018. november 30-án rengeteg újdonsággal lepték meg a falu lakóit: igazi ínyencséggel, mályvacukor sütögetéssel csalogatták oda a látogatókat.

Pillecukor sütés közben.

Gulyás Magdolnával a kreativitásukat is kipróbálhatták az emberek – karácsonyi koszorút készíthettek ízléseiknek megfelelően. Egész este forró teával kínálták a felmelegedni vágyókat, viszont aki egy kis fűszeresebbre vágyott, megkostólhatta az ízletes forralt bort a Sinkovicz és Kiss borászat jóvoltából.  Az éhség csillapítására pedig kolbász sült a serpenyőkben.

Sipiczki Andrea és Markó-Hetényi Evelin forralt bor árulása közben.

Az Óvodának jótékonysági vásárt rendeztek aprósütemény csomag formájában, amiket az este folyamán egytől-egyig elkapkodtak. 17 órától a Baptista Egyház részvételével gyújtották meg az első gyertyát a koszorún. Majd ezt követően a Karácsonyi Manók adták elő sajátos kis táncukat, amit Léder Kornélia tanított be a Tabdi gyerekeknek.

Karácsonyi Manók tánca, betanítójuk: Léder Kornélia

Az egész teret bejárta a karácsony szelleme, hiszen itt családok, szomszédok, barátok mind egyaránt jól érezhették magukat, és élvezhették egymás társaságát. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy egy igazi kis közösség él Magyarország “eldugott” kis szívében. Hiszen rendezvények során igazán kimagasló teljesítményt nyújtó kis falu, ahol nemcsak az idősebbekre számíthatnak, hanem egyaránt fiatalok is kiveszik a munkából a részüket.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS