A mai magyar kortárs irodalom legismertebb írója, költője látogatott el Kiskunhalasra a Pásztortűz Egyesület vendégeként. Lackfi János (1971) József Attila-díjas magyar poéta, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós. Tipikus értelmiségi család szülötte, ma már hatgyermekes családapuka, három unokával. A Magyar Írószövetség tagja, valamint a Magyar PEN Club titkára. Számtalan könyv írója, társszerzője. A zene világában is meg-megfordul, de versei révén vált ismertté. 
2018. december 4-én, a kiskunhalasi városi könyvtárban telt ház előtt Végső István egyesületi elnök köszöntötte az egybegyűlteket. A 2008-ban alakult kulturális társadalmi szervezet 10 éves jubileumi évét értékelve megköszönte mindenkinek, aki segítette a munkájukat. Több mint 450 programot szerveztek, nagyon sokan érdeklődtek a rendezvényeik iránt. 
Ezután Lackfi János beszélt az életéről, és mutatta be utánozhatatlan stílusával könyveit, írásait és gondolatait az irodalomról. Így írtok ti felfogásban idézte meg a magyar irodalom nagyjait. Nyíltan beszélt családi- és magánéletének kisebb-nagyobb titkairól. Versekbe öntve tudhattak meg az érdeklődők sok mindent gyermekeiről, feleségéről, gyászáról, és leplezetlenül szólt a családi élet valóságáról a 21. században. A jó hangulatú est után szívesen beszélgetett a hallgatósággal, ami dedikálással és közös fotók készítésével zárult.
A programot a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta. 
 
V.I. 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS