December 8-án este tartotta szokásos évzáró vacsoráját az Akasztó FC melyre az ifjúsági, a felnőtt, és a megye hármas csapat tagjai mellett, a segítők és a baráti kör tagjai is hivatalosak voltak. Az esemény a szokott rendben zajlott. Előbb a finom vacsorát fogyaszthatták el a jelenlévők, majd az elnök és az edzők is értékelték a 2018-as őszi szezont.

-Hirdetés-

Endrődi Ferenc elnök úr köszöntése után Szrenkó István az Akasztó FC vezetőedzője tartotta meg értékelő beszédét.
„Szeretném kiemelni az Akasztói Focisuli SE munkáját, hiszen az akasztói csapatokban focizó játékosok 70 százaléka a focisuliban nevelkedett. Elismerésemet szeretném kifejezni Klajkó Tamásnak, aki áldozatos munkájának is köszönhető a mostani jó szereplés. Ifjúsági csapatunkból a meghatározó játékosok eligazoltak, illetve kiöregedtek és felkerültek a felnőtt együtteshez. Próbáltunk igazolni az U19-es csapatunkhoz, és még kell is igazolnunk, mert kevesen vagyunk. Sajnos emiatt az ifistáink kicsit hitehagyottak lettek. Ami látszik is az eredményeken, hiszen egy döntetlen mellett tizenegy vereséget szenvedtek. Kiemelném még, hogy nem sok olyan együttes van a megyében, ahol a felnőtt együttessel együtt edzhetnek az ifisták, és ugyanazt a terhelést kapják meg. Tóth Róbert és Fésüs Tamás munkáját szeretném megköszönni, hiszen ők szinte majdnem minden edzésen részt vettek. Illetve Tóth Patriknak, aki egy nagy erősítés volt számunkra – ő lőtte a csapat góljainak a felét. Szeretném megköszönni az ifjúsági csapat játékosainak a féléves munkát és azt, hogy minden meccsre ki tudtunk állni.
Megye hármas csapatunk kiváló eredménnyel a második helyen zárta az őszt. Ami szerintem szenzációs eredmény egy nyáron alakuló csapat életében. Ami egy kicsit elszomorító dolog, hogy az edzéslátogatottság a megye hármas csapatnál nem volt túl meggyőző. Sajnos sokszor öt-hat ember volt edzésen a több mint húszfős keretből. És én úgy vélem, ha többen jártak volna edzésekre, akkor ez lehetett volna egy jobb eredmény is és nem volnánk ennyivel lemaradva a Kiskőröstől.
Megye egyes csapatunk harmadik helye óriási teljesítmény, hiszen ha megnézzük a megye egyes mezőnyt és a lélekszámokat, akkor csak Kelebia kisebb lélekszámú nálunk. Felnőtt együttesünk edzéslátogatottsága 70%-os volt. Ami meg is látszik az eredményen, hiszen a tavalyi szezont az utolsó előtti helyen fejeztük be. Most ősszel pedig feltornáztuk magunkat a harmadik helyre. Úgy gondolom, hogy a fiatalok példát vehetnének legidősebb játékosunkról Megyes Mihályról, aki 61 edzésből 52 alkalommal vett részt. Őt követi Fésüs Dávid 50 és Kudron István 49 edzéssel. Örömmel tölt el, hogy a csapat jó része akasztói játékosokból áll és pár légiósból, akik kiegészítik ezt a csapatot és kellenek a sikerek eléréséhez. Szeretném kiemelni Szabó Zsoltot, aki 11 találatával oroszlánrészt vállalt az őszi sikerekben. Nálam a legmagabiztosabb teljesítményt Tratter Tibor nyújtotta ősszel. Amit már tudunk, hogy egy távozónk biztosan lesz Kósa Krisztián személyében, aki Németországba költözik a barátnőjéhez. Két igazolást szeretnénk végrehajtani, mindkét játékos kötődik Akasztóhoz. Edzőmeccs programunk már szinte teljes NB3-as, megye egyes csapatokkal játszunk majd és nem a megyében. Minden edzőmérkőzésünk idegenben lesz a pályánk állapota miatt. Szeretném megköszönni a fiúknak az egész éves teljesítményüket, a vezetőség tagjainak, a segítőknek, a baráti kör tagjainak és a szurkolóknak.„

A vezetőedző felszólalása után, az elnök Endrődi Ferenc köszöntötte egy üveg borral, könyvvel és virággal azokat a személyeket, akik nagyon sokat segítettek az idei év és az ősz folyamán a labdarúgásért Akasztón. Szrenkó István és Tóth János edzők mellett Vinczéné Edit, Papp Attila, Dudás János, Doró Ernő, Beniczki Dávid, Varga Balázs és Madácsi Ferenc munkáját is elismerően köszönte meg az elnök. Majd a megye egyes és a hármas csapatból is két-két játékost külön is kiemeltek. A megye hármas együttesből Borsik Dánielt és Végh Istvánt, míg az első csapatból Szabó Zsoltot és Tratter Tibort. Illetve megköszönte Beszedics Lászlónak és Tóth Sándornak a vacsorához felajánlott húsokat.

A pálya már-már használhatatlan Akasztón. Ez ügyben Endrődi Ferenc elmondta, hogy lesznek új pályák. Közel 300 milliós TAO-s támogatásból fog megvalósulni az új pályák építése. Pár hete kapták meg azt a nyilatkozatot, amivel biztossá vált ez a dolog. Köszönetét fejezte ki Suhajda Antal polgármester úrnak, aki nagyon sokat tett azért, hogy a földterületekkel kapcsolatban minden rendben legyen, és a tárgyalások sikeresen lezáruljanak. Az új műfüves pályát szeretnék már jövő év őszére átadni. Ha ez megvan, akkor kezdődhet el az élőfüves pálya felújítása, amire két évet szánnak. A kivitelezőkkel még idén leülnek tárgyalni, és szeretnék a jövő év elején minél hamarabb elkezdeni a munkát. Összefogásra szólította fel a jelenlévőket, hiszen mindenki segítségére szükség lesz.

B.D

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS