2018. december 08-án Akasztóra is ellátogatott a Mikulás. A rendezvény a második adventi gyertya közös meggyújtásával kezdődött, amiben három „angyali segítő” vett részt. Az adventi koszorú mellett Németh Anna és Vörös Bendegúz mondott verset.

-Hirdetés-

A hó hiánya miatt idén a Mikulás tűzoltóautóval érkezett az Akasztói Faluház elé. A gyerekek nagy izgalommal várták és megérkeztekor énekszóval üdvözölték. Rövid pihenő után meghallgatta a gyermekeket, akik dallal készültek. A jól megérdemelt jutalom sem maradthatott el; minden bátor jelentkezőt szaloncukorral jutalmazott a „nagyszakállú”. A gyermekeknek számos más programmal készültek a szervezők; volt játszóház és kézműves sarok is.

Az Akasztói Fürgeujjak Kézimunka Kör tagjai a kézműves foglalkozások, játszóház lebonyolításához nyújtott segítséget, és lehetőséget biztosítottak karácsonyi kézimunkájuk jótékonysági vásárára is.
A vendégekről az Akasztói Önkéntes Tűzoltó Egyesület gondoskodott, akik forralt bort, rumos teát, forró teát, sült kolbászt kínáltak.

A meleg tea, a karácsonyi díszek, a finom falatok még meghittebbé tették az együttlétet. Lehetőség nyílt megállni egy pillanatra, és a rohanó hétköznapokból kilépve megpihenni egy kicsit. Ezek az alkalmak elengedhetetlenek ahhoz, hogy az ünnepre való ráhangolódás valóra váljon.
A szervezők ezúton is köszönik a sok felajánlást és a segítséget!

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS