Mi emberek mindig valami nagyot, valami szokatlanul eltérőt akarunk alkotni… és ez a legtöbb esetben sikerül is. Erre alapozva 1955-ben Sir Hugh Beaver a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója elindította a Guinness Rekordok Könyvét, amely könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját. Adventi időszakban pedig miről másról is olvashatnánk, mint a karácsonyról és annak minden részletéről. Nézzük milyen rekordok születtek az ünnep kapcsán:

-Hirdetés-

LEGnagyobb szaloncukor
A világ legnagyobb szaloncukrát 2011. december 7-én Magyarországon készítette el a Bonbonetti csoport.
A cég dolgozói több heti munka után sikeresen megformáztak egy marcipánmasszát, melyet étcsokoládéval mártottak le, majd a hagyományos csomagolásnak megfelelően két végén rojtozott selyempapírba és ezüst színű alufóliába csomagoltak be. Az édesség több, mint kétszáz kilogrammot nyom, melyből 20 ezer szaloncukor szem is kitelne. Hossza 3 méter, s így egy 60 méter magas karácsonyfa ékes dísze lehetne.

LEGnagyobb szaloncukor a Bonbonetti csapatától

LEGtöbb karácsonyfaégő
A kölni dóm 2006. december 22-én ragyogó fényben úszott, hiszen a karácsonyfán egyszerre világító legtöbb izzó rekordjának adott helyszínt. A 150 000 égő az RTL-ChariTree karácsonyfáján égett.

LEGmagasabb karácsonyfa
A Guiness-rekordok könyve szerint Lisszabonban található Európa legmagasabb karácsonyfája. A 76 méter magas építmény fenntartása 2 millió euróba kerül.

LEGdrágábban feldíszített karácsonyfa
Mintegy 11 millió dollárba került az arany- és ezüstékszerekkel feldíszített. A fenyőt az Emirates Palace Abu Dhabi előcsarnokában állították 2010-ben.

LEGnagyobb hóember
37,21 méter magas volt, szempillái nyolc pár sílécből készültek.
Az Amerikai Egyesült Államokban – Maine-ben – jegyezték be 2008-ban.

A LEG-eket olvasva nekem is eszembe ötlött pár dolog, amiből lehetne rekordot kreálni:
-A legcsicsásabb karácsonyfa, leglestrapáltabb háziasszony, leghamisabb csendes éj…
Na de viccet félretéve, a LEGjobb az, ha ebben a mesterien besűrűsödött, rohanós időszakban is tudunk magunkon nevetni. Karácsonykor pedig tegyük ki a foglalt táblát szívünk ajtajára és élvezzük szeretteinkkel az ünnep szépségét. 
LEGboldogabb Karácsonyi Ünnepeket!

Kincses Szilvi

MEGOSZTÁS