Mikulás Kupa a bócsai birkózó teremben

-Hirdetés-

Meghívásos versenyt szerveztek a bócsai birkózók, melyen mintegy 120 gyerek vett részt. A helyiek mellett a vajdasági Magyarkanizsa és Újvidék, illetve régiónkból Kalocsa, Nagyszénás, Szentes, Szeged, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Soltvadkert és Tázlár csapatai küldték el ifjú tagjaikat.
A nagy létszámra tekintettel nem csak az edzőterem két szőnyegén, hanem a szomszédos tornateremben is küzdöttek a fiatalok ezen a szombaton.

Mint Petróczi Andor edző a szervezők nevében elmondta, nagy hangsúlyt helyeznek a legfiatalabbak verseny-élményére. Ne feledjük: sokan vannak olyanok, akik idén szeptemberben kezdtek. Itt az éppen megtanult alapfogásokat kell alkalmazniuk — és persze nem szabad sírni! Nem várjuk el, hogy meccset nyerjen a 6-8-10 éves legényke (vagy adott esetben kislány), hanem hogy merjen kiállni tömeg elé. A kezdőket négyes csoportokba tagoltuk be, így mindenkinek jutott érem.

Az idősebb korosztályú fiatalokat Gyerek, Diák II. és Diák I. kategóriába sorolták be, ide téve a 85 kg-nál nehezebb, de még kiskorú versenyzőket is.

Fontos megjegyezni, hogy a mérkőzésvezető bíró a szabályos fogás kivitelezésének értékelése mellett, a sérülések elkerülésére is odafigyel. Ezért a balesetveszélyes helyzeteket azonnal megszakítja. Szinte 3. szereplőként van jelen a meccsen, folyamatosan vigyázva a gyerekek testi épségére.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS