Tabdi életében mindig kiemelt szerepet kap az adventi készülődés hangulatának kifejezése, ahol a második adventi gyertyagyújtás az Evangélikus Egyház részvételével zajlott, majd Kissné Sinkovicz Mariann a mikrofonhoz hívta a gyerekeket, hogy mondjanak el egy-egy kis Télapós verset vagy éneket. Eleinte senki nem volt oly vakmerő, hogy kimerjen állni a nézők elé, de egy kis bátor apróság megtörte ezt a nagy csendet. Ezt követően már többen is erőt vettek magukon, s énekelni kezdtek volt ki egyedül, de volt olyan is, hogy egyszerre többen is kiálltak.

Csengődi Janka énekel Kissné Sinkovicz Mariann segítségével
-Hirdetés-

Ezután ismét elérkezett Tabdira a Mikulás két kis manó segédjével, s “rénszarvas” kutyájával. Szánján elfoglalva helyét névsor szerint hívta ki a gyermekeket.

A Télapó és kis segítői

Sok kisgyermek emlékezett a Télapó kérésére, ezért többen is készítettek neki rajzot. Nem csak adtak, kaptak is. A csomag átvétele után közös képeket lehetett készíteni a Mikulással. Kisebbek s nagyobbak egyaránt az ölébe ülhettek vagy akár megsimogathatták kedves kis társát.

Barna Gabriella a Mikulás ölében miután átvette csomagját

Miután több száz csomagot kiosztott a Télapó elköszönt a falubeliektől, s tovább indult útjára. Ezen az estén meglepték a gyermekeket egy rénszarvas hintával is, melyet Fodor Zoltán barkácsolt össze. Nem csak e remek s kreatív hintát köszönhetik neki, hanem az összes dekorációt, amit két kezével készített.

Oroszi Csenge, Kovács Boglárka és Kiss Laura a rénszarvas hintán

A melegedni vágyókat ismét teával, s forralt borral várták. Viszont most a kolbász helyett virslivel csillapíthatták éhségüket az emberek.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (147 db kép)
MEGOSZTÁS