Minden elfogyott! — jelentette ki Barcsikné Weinhardt Éva bócsai alpolgármester vasárnap este. Töltött káposzta, sült kolbász és kenyérlángos készült a vendégseregnek. Este 7 óra van, már mindenki hazament. Pakolás, takarítás, mosogatás — gondolom, még másnap is. Mi a nap mérlege?

Barcsikné Weinhardt Éva igazgatónő, alpolgármester
-Hirdetés-

Hetek óta erre készülünk: az iskolai osztályok ajándéktárgyakat és adventi díszeket készítettek, a Csak Csajok Kézimunka Kör varrt és hímezett. A férfiak kolbászt töltöttek, hogy legyen mit enni. Bak Anti bácsi behozott pár liter saját pálinkát — adományban! Ezenkívül több tucat ember dekorált, karácsonyfát díszített és terített, hogy a szép legyen ez a vasárnap délután.

Ez volt ugyanis a bócsai adventi ünnepség

Az igazgatónő a továbbiakban elmesélte, hogy sok mindent ünnepeltek a mai napon: átadták a felépült fittnes játszóteret (így a meleg szobából, mert éppen hó borította), majd a gyerekek és szüleik megnézhették a Vitéz László c. klasszikus bábjátékot egy kecskeméti bábművész, Fülöp József előadásában. (Igen, ez az a bizonyos “Jaj de meleg van ebben a majomban!” és “Előveszem mindjárt a nagymamucikám báli legyezőjét…”

(Közben üvölti az ördög, hogy “micsinász… micsinász…”)

Ezt követően kezdetét vette az adventi vásár, mellyel a Bócsa Község Oktatásáért Közművelődéséért Alapítvány céljait támogatták a vásárlók.

-Nagy ünnep ez a mai nap Bócsán?

Mindenképpen! Ahogy Szőke-Tóth Mihály polgármester is elmondta köszöntőjében, fontos, hogy a falu együtt ünnepeljen meg nagy dolgokat. Nem csak augusztus 20., nem csak a szüret vagy a Bócsator az ünnep, hanem az egyházi, családi események is! Mindehhez megvan a közösségi tér és a közösség egyaránt!

Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere

Szabó Antal, a helyi Poli-Farbe Kft. ügyvezetője ezelőtt jó 20 évvel megálmodta, hogy kell ez az alapítvány. Mint beszédében most is hangsúlyozta, a felnövekvő generációt támogatni kell így is! És lám: Bócsa virul és ez már a második generáció azóta!

Szabó Antal, az alapítvány létrehozója

Délután 2-kor kezdődött az adventi ünnep, 5 órakor pedig a diákok műsorára jött el az újabb hallgatóság: a szülők és nagyszülők, no meg a barátok! A hatodikosok Andersen gyufaárus kislányról szóló meséjét mutatták be, míg a harmadikosok tánccal és az adventi gyertyák meséjével teremtették meg az ünnepi hangulatot.

A nap végén az igazgatónő külön kis ajándékkal köszönte meg az SZMK és az alapítványi aktivisták munkáját. Az adventi vásár szervezőnek nevében ezúton is köszönet minden önzetlen segítőnek és támogatónak!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS