Vérvölgyön jártak a Tabdi Amatőr Színjátszók

December 8-án  a Tabdi Amatőr Színjátszók hajnalban elindultak útjukra a testvér-településre: a Szilágy megyei Vérvölgyre. Hozzájuk társult Fábián Sándor Tabdi polgármestere, Szkenderovits Lajosné önkormányzati képviselő, valamint Gargya Sándorné. Hosszú utazásuk során dalolásztak, jókat nevettek, elmondhatjuk, hogy a busz a jókedvtől volt túlfűtve.  Kora délután értek a szálláshelyükre ahol elfoglalva mindenki a saját szobáját, egy indító kávéval folytatva újra útjukra indultak a Vérvölgyi templomba ahol Adventi napot tartottak.

Adventi est a vérvölgyi templomban
-Hirdetés-

A gyerekek csodás énekükkel, műsorukkal ámulatba ejtették a nézőket. A Tabdi csoport is készült a megszokottól kicsit eltérőbb műfajban, hiszen gitár kíséretében énekeltek karácsonyi dalokat. Így is nagy sikert arattak, nem győztek köszöntet mondani, hogy ők is készülhettek egy kis műsorral. Majd mindenki kapott egy lapot, ami későbbiekben kiderült, hogy tombolaként szolgál. Több nyertes is volt, a játékban házi készítésű mézeskalács csomagot lehetett nyerni. Mindezek után átsétáltak az imaházba, amelynek az udvarán egy fedett terület alatt állítottak fel asztalokat, amin minden jó volt a mi szemnek, szájnak ingere: forralt bor, tea, zsíros kenyér, pogácsa és megannyi édes sütemény. Ajándékokat is osztogattak amit saját kezűleg készítettek mindenki kapott a lehetőségen és vett ki egy-egy darabot, amit elvihet haza emlékbe.

Rengeteg finomsággal várták vendégeiket a Szilágy megyei Vérvölgyön

Majd vacsorával fogatták a vendégeket, az asztali áldást követően megkezdték a lakomát. A csendes kis imaházat hirtelenjében halk kis duruzsolás töltötte be, hisz a színjátszósok már régebb óta visszajárnak hozzájuk és a régi ismerősök élménybeszámolókat tartottak a korábbi eseményekről, vagy esetleg új barátságokat kötöttek. A vacsorát követően átadták a kis összeállított csomagjukat amiket a helyieknek szántak.

Fábián Sándor Tabdi polgármestere köszönetet mondott a helyieknek és ajándékot adott át a csoport vendéglátóinak

Délután elindultak, hogy megkezdjék a fellépésük előkészületeit Szilágy-főkeresztúron: jött a díszletállítás, öltözködés, és sminkelés. Izgatottan várták a nézőket a színfalak mögött, s a függöny mögül kikukucskálva nagy örömmel vették, hogy telt ház fogadja őket. Ülőhely nem maradt szabadon, még így is rengetegen álltak. Az előadás nagy sikert aratott, a kis csapat örömmel fogadta a lelkes közönség reakcióit, amely vastapssal köszönte meg a színpadi előadást.

Kökény Lívia, Endre Norbert, Kis Edina, Tegzes Károly, Biloscsuk Izabella, Fodor Zoltán, Kisné Hetényi Szilvia fellépés közben

Az előadást követően a helyiek sajátos kis adventi műsora következett. Befejezésül egy hagyományos néptáncot adtak elő, amelyben ők igazán verhetetlenek!

Egy rövidebb kis mulatság következet ahol idősebbek s ifjak egyaránt táncoltak. Miután megjelent az Orion zenekar akkor pördült fel igazán a buli. Jól ismerték már őket, hiszen ők már Tabdin is megmutathatták tehetségüket.  Másnap reggelijüket elfogyasztva visszamentek Vérvölgyre, ahol az iskolásokat meglepve vittek nekik mikulás csomagot, ők ezt szebbnél szebb dalokkal köszönték meg.

Vérvölgyi kisiskolások ajándék átadása

Imaházba még visszatérve megköszöntek mindent a helyieknek. A szíves fogadtatást, a jókívánságokat, finom ételeket. A vendéglátók nem hagyták, hogy üres kézzel menjenek haza, egy kis ajándékkel  lepték meg őket. A Tabdiból érkezett csoport elköszönt régi és új ismerősöktől majd útjukra indultak hazafelé.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (90 db kép)
MEGOSZTÁS