Pénteken került megrendezésre Tabdin az utolsó Adventi est. Eleinte elég csekélyke volt a létszám, de apránként szállingóztak a térre az emberek. A Református Egyház közreműködésével Pénzes Péter lelkipásztor és Fábián Sándor polgármester közösen meggyújtották az utolsó gyertyát az adventi koszorún.

Fábián Sándor polgármester és Pénzes Péter lelkipásztor utolsó gyertyagyújtás közben
-Hirdetés-

18 órára meghirdetett programokra már többen jóval többen érkeztek, hiszen a Faluházban egy kis karácsonyi műsorral készültek. Kissné Sinkovicz Mariann köszöntötte a nézőket majd az asszonykórus dalaival nyitották meg az ünnepséget. Ezt követően az iskolások és óvodások kis műsort mutattak be, volt aki egy szép verset szavalt, és volt aki tánccal nyűgözte le a közönséget.

Iskolások előadása

Végezetül László Klaudia gyönyörű hangját hallgathatták, aki szebbnél szebb dalokat énekelt a megjelenteknek. Az emberek a mai napig ámulnak mi tehetség van ebben a lányban, mennyi mondanivaló, mennyi küzdelem, s mennyi szeretet. Minden szereplőnek nagy tapsviharral köszönték meg az előadást.

László Klaudia éneklés közben

A műsor után mindenki  a térre ment, ahol meghallgathatták az Evangélikus Egyház Fúvós Zenekarának karácsonyi koncertjét. Ez idő alatt feldíszítették a falu Karácsonyfáját amelybe minden jelenlévő kivette a részét. A téren csokis sült almával kedveskedtek az embereknek ami nagyon kapós is lett és nem csak a gyermekek körében, hiszen eléggé ínycsiklandóra sikerült elkészíteni.

Ínycsiklandó csokis alma készítése

Az utolsó nap sem maradhatott el a forró tea és a forralt bor a melegedni vágyóknak. Nagyon jól sikerült az erre az estére meghirdetett program is, hiszen elég sokan gyűltek össze a végére. Az emberek beszélgettek, kínálták körbe az otthon készített kis nyalánkságokat. Kinek a kosarából  kis kalács, pogácsa esetleg valamilyen ital került elő. Ahogy az ember körbe néz egy igazi kis közösséget lát amit átjár a szeretett ünnepe. Ilyen volt Tabdi adventi várakozása.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS