Nem csak az emberek életében, hanem egy település létében is a legszebb ünnep a karácsony. Idén a rá való készülődés pedig igazi fényt varázsolt az emberek és Tázlár lakosainak szívébe is.

-Hirdetés-

Az advent első gyertyalángja december 1-én, a Baptista Egyház közösségének és a Rozmaring Asszonykórus szolgálatának elhangzása után lobbant fel. A szívet melengető szolgálat után, a testet a finom kalács és a meleg tea íze járhatta át.

Lovaskocsin a Mikulás és a gyermekek

A második adventi alkalom december 9-én, a már hagyományos, adventi korzó pillanataival igazi pompát varázsolt a lelkekbe. Az igei szolgálatot a Katolikus Egyház végezte, az általános iskolás gyermekek műsorával egybekötve. Alig hogy a második gyertya lángja meggyulladt már látni vélhették a Mikulást. Megkezdődött a települési fenyőfa feldíszítése, a rénszarvasos szán birtokba vétele, a Betlehem körbejárása, a gyermekek játszósarkának benépesítése és a lovaskocsikázás.

Megkezdődött a települési fenyőfa feldíszítése

A jótékonysági vásár kínálata a szemet gyönyörködtette, ugyan úgy, mint a települési mézeskalács falu és a jászolkészítő verseny megvalósítása. Közben sült a lángos, a hurka és a kolbász. Illatozott a tea és a forralt bor. A felnőttek beszélgetek, a gyermekek játszottak, az idő is megállt egy pillanatra.

December 15-én a Református Egyház szolgálói és az óvodás gyermekek öltöztették ünneplőbe a szíveket, lobbantották fel a harmadik gyertyalángot. Feledhetetlen élmény a kisgyermek szájból halott „csodavárás”. De legalább annyira feledhetetlen látvány az önfeledt hógolyózás szülő és szülő, szülő és gyermek között, valamint a felnőttek számára jól ismert négercsók ízének megismertetése a gyermekekkel.

Hó lepte be a község karácsonyfáját

Az Evangélikus Egyház és az evangélikus hittanos gyermekek szolgálata a karácsony küszöbén, december 22-én, még meghittebbé varázsolt minden pillanatot. A negyedik gyertyaláng már azt is jelzi: itt a karácsony!

Bán Róbert polgármester ajándékosztás közben

A diós és mákos kalács, a felnőtt és gyermek ital mellett hosszas beszélgetések folytak. Közben a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány jóvoltából cipősdoboz-adományban részesülhettek a tázlári gyermekek is, melyet Bán Róbert polgármester osztott szét.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (98 db kép)
MEGOSZTÁS