Karácsonyi angyalszárnyon, lelkedre béke, öröm szálljon! – Császártöltésen történt

Császártöltésen az adventi rendezvénysorozat emlékezetessé tette az év utolsó napjait, mivel legszebb ünnepeink közé tartozik a Karácsony.

Betlehemes pásztorjáték az Idősek Otthonában
-Hirdetés-

Az Idősek Otthonában december 18-án  az általános iskola második osztálya Betlehemes pásztorjátékkal ajándékozta meg a szépkorúakat. Gatterné Haszilló Gyöngyi vezetésével a gyerekek ügyesen  begyakorolt színjátékot vasárnap délelőtt a templomban is előadták. A hívek örömmel fogadták a kis Jézus születésének történetét.

Nagycsoportosok az óvodai karácsonyi ünnepségen

A Császártöltési Német Nemzetiségi Óvodában december 20-án a karácsonyi ünnepséget sikerült igazán varázslatossá, örömtelivé tenni. A Falatkák Óvodai Alapítvány színvonalas bábműsorral kedveskedett a kicsiknek. Holle Anyó című mesét nézhették meg a Kedvcsinálók Társulata előadásában.

A kis- közép- és nagycsoportosok a meghívott vendégek, az óvoda nyugdíjas dolgozói és Takácsné Stalter Judit polgármester asszony előtt bemutathatták karácsonyi dalaikat, verseiket. Izgatottan nézték a gyönyörűen feldíszített karácsonyfát és a Német Nemzetiségi Önkormányzat által vásárolt játékokat a fa alatt. Ezen a napon a kicsik csomaggal térhettek haza, melyet Császártöltés Község Önkormányzata adományozott.

Az adventi rendezvénysorozat befejező állomása december 23-án délután a koszorú negyedik gyertyájának meggyújtásával kezdődött.

Takácsné Stalter Judit polgármester a szeretet lángjával

A Fuchs kórus ünnepi hangulatot teremtett a szépen felcsendülő dalaival az iskola előtti téren. Takácsné Stalter Judit polgármester asszony beszédével gyermekkorának karácsonyi emlékeit idézte fel és fellobbantotta a szeretet lángját. Ezt követően a Teleház Sportcsarnokában került megrendezésre a MINDENKI KARÁCSONYA rendezvény.

A falu apraja-nagyja és főleg a fellépő iskolások családtagjai, rokonok, barátok kíváncsian várták az ünnepi műsort. A Teleházban a színpadon kigyúltak az ünnepi fények és kezdetét vette a sokszínű karácsonyi kavalkád. Andocsné Lei Mónika iskolaigazgató köszöntötte a megjelent vendégeket. A változatos műsor forgatagban mazsorett, kezdő-, és haladó társastáncosok, vers és énekkar idézte a téli hangulatot.

Hagyomány, hogy a hatodik osztály egy mesedarabot ad elő. Idén Barabásné Baranyai Hajnalka osztályfőnök irányításával a Koldusének című tanulságos történetet láthatták a nézők. „Ha van szívedben osztható nyugalom és béke, átjárja majd lelked a szeretet fénye.”

Záró akkordként a 7. és 8. osztályosok bécsi keringőt táncoltak. A lányok gyönyörű hófehér báli ruhában, a fiúk elegáns feketében csaltak könnyet szüleik szemébe.

A közönség hatalmas tapssal értékelte a felejthetetlen műsort.

Egy meseszép záró képre az összes szereplő a színpadra vonult, a fények kigyúltak és Takácsné Stalter Judit polgármester asszony hálásan megköszönte a műsor létrejöttéhez bármilyen formában hozzájárulók segítségét és támogatását.

Mindenki Karácsonya zárókép

Békés, áldott ünnepeket kívánunk!

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (72 db kép)
MEGOSZTÁS