2019. január 16-án szerdán a Dankó Pista Művelődési Házban ismét megrendezésre került egy teadélután.

-Hirdetés-

A résztvevők a meghitt beszélgetések mellett különleges teákat kóstolhattak és forrócsokit is fogyaszthattak. A délután fénypontja azonban egy olyan különleges program volt, amikor egy 3D nyomtató bemutatására és kipróbálására került sor. Ez a nyomtató egy számítógépes alapprogrammal működik, melynek lényege, hogy egy tetszőlegesen kiválasztott alakzatot, kézzel foghatóvá tesz.

A könyvek lapozgatása közben is jól esett egy csésze forró tea

A Digitális Jóléti Koordinációs Központnak (DJKK) köszönhetően, egy hónapig lesz a csengődi könyvtárban egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A helyi általános iskola tanulói egy informatika óra keretében megismerkedhetnek ezzel az eszközzel.
Teázás közben Németh István informatika tanár, a csengődi tagintézmény vezetője koordinálásával a gyerekek használatba vehették a nyomtatót.

Pár éve még nem sokan hallottak a 3D-nyomtatásról, mostanság viszont napi szinten kerülnek elő a hírek a technológiáról, ami szakértői előrejelzések szerint néhány éven belül több iparágat is forradalmasíthat.

Maga a 3D-nyomtató alapesetben egy hagyományos nyomtatóhoz hasonló méretű készülék, mellyel szinte bármilyen tárgyat elkészíthetünk, akár az otthonunkban is. Eltört egy apró műanyag alkatrész? Percek alatt ki lehet nyomtatni. Műanyag biztonsági másolatot szeretnénk készíteni kedvenc bögrénkről? Semmi probléma. Megtetszett a neten egy új szemüvegkeret? Minden további nélkül előállítható otthon.

A teadélutánok célja a kapcsolat- és közösségépítés, a családias hangulat megteremtése!
Köszönjük a szervezőknek és az ötletgazdáknak,Papp Orsolyának és Budai Líviának, hogy kigondolták és megvalósították a teadélutánt, ahol mindig tartogatnak valami meglepetés programot a résztvevőknek!

A következő teaház februárban lesz, ahová várnak szeretettel minden kedves érdeklődőt!

K.B

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS