Mint minden őrület, a #10yearschallenge is külföldről jutott el hazánkba. A kihívás lényege, hogy a résztvevők megosztanak egy két fotóból álló montázst: az egyiken 2009-ben, a másikon 2019-ben láthatóak. Egyre több “akkor és most” posztot láthatunk a különböző közösségi oldalakon a #10yearchallange felirattal.

-Hirdetés-

Van, aki egészen más lett és van, aki meglepően alig változott 10 év alatt. A kihíváshoz már több magyar és külföldi sztár is csatlakozott. Böngésztünk egy kicsit és rátaláltunk pár hazai híresség posztjára… ők is változtak, még ha kicsit is. Hogy előnyükre vagy hátrányukra, azt ki-ki döntse el saját maga.

Tatár Csilla műsorvezető, édesanya ellenáll a időnek
Tóth Vera énekesnő hatalmas változáson ment keresztül
Tücsi, modell-műsorvezető csak úgy sugárzik
Ábel Anitán maximum a haja lett más

De vajon mennyire ártalmatlan ez a vírusként terjedő posztolgatás? Erről már megoszlanak a vélemények. Legalábbis az egyik közösségi média felületén. Ugyanis a mém #tálcán kínálja a rendszerezett adatokat arról, hogyan változik egy arc tíz év alatt, ami kifejezetten hasznos lehet az arcfelismerő rendszerek pontosításában.
Felvetheted, hogy ez túlzó óvatoskodás, hiszen a Facebookon egyébként is ott vannak ezek a képek dátummal együtt, tehát valójában nem jelent plusz információt a képpáros. Ami igaz, de akkor is nagy segítség, hogy ennyire direktben együtt van a két kép, egy csomó felesleges adat kiszűrésével. 
Ergo még mindig az emberek jelentik a legértékesebb adatforrást, ezzel pedig érdemes tisztában lennünk, és nemcsak a cégektől elvárni, hogy gondosan kezeljék az adatainkat, de nekünk magunknak is érdemes kellő óvatossággal kezelni azokat.

Kincses Szilvi

MEGOSZTÁS