2019. január 17-én csütörtökön az esti órákban, valaki vagy valakik piros zománcfestékkel csúfították el a Kecel központjában álló Római Istenek kútját. A keceli homokon az életadó víz iránti tisztelet jeléül 1994. április 22-én felavatott Eskulits Tamás szobrászművész alkotása a szökőkút, közadakozásból valósult meg. Aki, akik megrongálták a művet, a keceliek közösségét károsították meg értelmetlen cselekedetükkel.

-Hirdetés-

„Kinek jó ez?” „Ez már barbár cselekedet!” „Nem szégyelli magát az ilyen?”-méltatlankodnak hangosan az arra járók…

Általános a közfelháborodás.

Nemes György szerint a festék egy része hígítóval lejön, de a kényesebb részeken különleges bánásmódot igényel a felület a tisztítás alkalmával

Nemes György a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. munkatársa sajnálatát fejezte ki, mert éppen néhány hónapja újították fel a szökőkutat kemény munkával és nem kis költséggel. A helyreállítás ismét sok pénzbe és munkába fog kerülni, a különleges kő és fém felület tisztítása nagy odafigyelést igényel. Elmondta, hogy a város jegyzője feljelentést tett a keceli rendőrőrsön ismeretlen tettes vagy tettesek ellen. Az ügyben vizsgálat indult. Remélhetőleg a városban több ponton is elhelyezett térfigyelő kamerák felvételei segítségre lesznek a nyomozásban.

Sajnos gyakoriak Kecelen az ehhez hasonló károkozások, mint például szoborrongálások, falfirkálások, utcabútorok feldöntögetése, közlekedési táblák tönkretétele. Legutóbb szilveszterkor került át „titokzatos módon” ugyanebből a városközpontban lévő parkból egy lecsavarozott köztéri pad az út másik oldalára.

V.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS