Császártöltés 2019-ben ünnepli alapításának 275. évfordulóját. A rendezvénysorozat megnyitója a január 26-án megrendezett Sváb bál, melyet a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat és Császártöltés Község Önkormányzata tartott.

-Hirdetés-

Schuszter Istvánné, a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket és átadta a szót Takácsné Stalter Judit polgármester asszonynak, aki megnyitotta a bált. Rideg Lászlóa Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kitartást és szép rendezvényeket kívánt az Emlékév programjaihoz.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke

Ulmer Schachter ismerős fogalom a töltésieknek… Törökné Szilvi mézeskalácsból készítette el a dereglye másolatát és Takácsné Stalter Judit átvette megőrzésre, hogy az idei esztendő programjain jelképezhesse jubileumi évünket.

Takácsné Stalter Judit polgármester az Ulmer Schachtel átvételekor

Őseink kétszáz évvel ezelőtt ilyen (ulmi) hajókkal ereszkedtek lefelé a Dunán, hogy földet műveljenek és benépesítsék az elnéptelenedett vidékeket. Ily módon került sok ezer Duna menti sváb a kiürült országba, amelyből 100 év alatt virágzó kertet hoztak létre.

Fuchs Német Nemzetiségi Kórus folytatta a báli hangulatot. Repertoárjukon szerepelt: Schneewalzer, Donauschwaben Walzer nyönyörű dallamai. A jó hangulathoz hozzájárult még a Véméndi Sextett zenekar az est folyamán.

Az est folyamán fellépett a Hajósi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tánccsoport és a Császártöltési Német Nemzetiségi Tánccsoport. Sváb hagyományoknak megfelelő pörgős motívumokkal vidám koreográfiát varázsoltak a színpadra. A közönség tapssal köszönte meg a színvonalas előadásokat.

A báli program szereplői

A változatos programok után következett a vacsora, melyet a Lénárd konyhája készített el és szolgált fel.
A bál elmaradhatatlan része a TOMBOLA! A gyönyörűen csomagolt, értékes felajánlások kedvet hoztak a szelvényvásárláshoz és az összes ajándék gazdára talált. A bevételt a Teleház udvarán épülő kemencére ajánlották fel.

A sok táncolás és a jó beszélgetések után vidáman tértek haza a bálozók.

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (99 db kép)
MEGOSZTÁS