Kiskőrös Térségi Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája 2019. január 29-én, a Páhi Művelődési Házban rendezte meg a Kiskőrösi Tankerületi Központ 3.-4. osztályos általános iskolás környezetismeret tanulmányi versenyt. A versenyre Bócsa, Csengőd, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kunfehértó, Kunpeszér, Szabadszállás településekről 9, háromfős csapat érkezett.

-Hirdetés-

A szervezők nevében Vetróné Nagy Szilvia igazgató köszöntötte a diákokat, a felkészítő pedagógusokat és a kisérő szülőket, majd bemutatta a zsűrit. A zsűri elnöke Bíró Csaba, Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezető, tagjai Balázs Lászlóné, nyugdíjas biológia-földrajz szakos tanár, korábbi iskolaigazgató, és Morvai Edina, Futóhomok Természetvédelmi Egyesület titkár. A verseny előkészítését és lebonyolítását az iskola alsós tanítói segítették. A csapatok környezetismereti totó, növénytulajdonság ismeret, keresztrejtvény, mondatkiegészítő és mondatbefejező, valamint térképismeret feladatlapok kitöltésével mérték össze tudásukat.

A verseny a diákok széleskörű ismereteiről adott tanúbizonyságot és szoros eredmények születtek. A versenyen résztvevő minden diák az emléklap mellett, apró ajándék elismerésben részesült. A tankerületi verseny végeredménye:

  1. Kunpeszér –Túzok csapata: Lang Jázmin, Hrubos Vivien, Tokics Molli
  2. Kunpeszér – Rákosi viperák csapata: Mitáng Bence, Róka Máté, Pető Zsolt
  3. SzabadszállásKörnyezetbarátok csapata: Csaplár Károly, Huszár Ármin, Mezei Dávid

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS