2019. február 8-án reggel fél 9-kor megkezdődött az Ovis farsang Tabdin is, melyet a művelődési házban rendeztek meg. Márta óvó néni köszöntő beszédében kihangsúlyozta, hogy sajnos az influenzás megbetegedések miatt csak alig pár gyermekkel tudtak gyakorolni, így lehet egy kicsit keszekusza lesz az előadás, de fogadják nagy szeretettel.

Ovisok előadás közben
-Hirdetés-

Elkezdték műsorukat, de szerintem ettől a kis kesze-kuszaságtól lett igazán tökéletes az előadás, hiszen így még aranyosabbak voltak a gyerekek. De ahogy láttam, a nézőknél is nagy sikert arattak. Kreatívabbnál kreatívabb jelmezbe bújva, rengeteg színben pompáztak a gyermekek. Az elmaradhatatlan hercegnő jelmezek, unikornis hercegnő, tavasz hercegnő s megannyi rajzfilm mesehős vonult fel egyszerre. Pókember, nindzsa, rendőr, de még pizzafutár is volt a farsangolók között.

Kicsik sorakozása a bemutató előtt

Még a leendő óvódások is beöltöztek, nem hagyhatták ki a mulatságot. Közöttük is volt pingvin, doktornő, de még méhecske is. Az előadás után nem csak vastapsot kaptak, hanem megannyi büszke tekintetet szüleiktől, kereszt szüleiktől, nagyszüleiktől, és tulajdonképpen az egész vendégseregtől. A kiscsoportosok felsorakoztak, hogy bemutathassák milyen jelmezt öltöttek magukra, s ezáltal milyen személyiséget formálnak meg. Addig a nagycsoportosok felvették jelmezeiket, hiszen utánuk ők következtek. Minden bátor ovist, aki ki mert állni egy-egy Dörmi macival és lufival ajándékoztak meg a szervezők.

Hupikék Holiday együttes zenés műsora

Ezek után a Hupikék Holiday együttes fokozta a hangulatot zenés műsorával. Számtalan ismert dalt adtak elő, amire egyből táncra is perdültek kicsik, nagyok egyaránt. Nem szívesen búcsúztak el tőlük, hiszen legalább még négy utolsó számot kellett elénekelniük ráadásként. Rengeteg táncolás, futkorászás, játszás után megkezdték a tombolát. Libasorba állva a gyermekek húzhatták ki a szerencsés nyertest. 

Tombolahúzás közben

A végén még zsábamacskát is lehetett venni, melyekbe tömérdek kis meglepetés volt elrejtve. 12 óra környékén aztán véget ért a mulatság. Tartalmas délelőttöt tölthettek el a gyermekek, hála óvónőiknek és szüleiknek. Biztosan sokáig emlegetik még és őrzik meg emlékeikben ezt a délelőttöt a gyerekek.  

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (130 db kép)
MEGOSZTÁS