A kedvesen mosolygó úriembert egy kedvesen mosolygó hölgy váltotta fel az evangélikus gyülekezet világi vezetői posztján. Történt mindez Bócsán, ahol idén nagy dologra készülnek: tavasszal megkezdődik a mostani imaház udvarán az új templom építése. A téglák már az udvaron, a telek megtisztítva, a bekerülési összeg nagy része is megvan, úgyhogy következhet a kivitelezői ajánlattétel.

-Hirdetés-

Igen ám, de kiderült: ezzel a feladattal a gyülekezet nem bízhat meg „belső embert”. Márpedig a szándék az, hogy helyi, sőt: evangélikus legyen a kivitelező. Erre a legalkalmasabb Vida György lenne, hiszen biztos éjjel-nappal ott lenne az építkezésen cégével, hogy tartani tudják a meglehetősen rövid határidőt.

Csakhogy eddig ő volt a gyülekezet világi vezetője, azaz felügyelője, felesége pedig, Vidáné Haskó Zsuzsa presbiterként tevékenykedett a közösségben. Amilyen szigorú a pályázati és felügyeleti rendszer, ezt nem fogadnák el. Így hát lépni kellett! A választás Csipkóné Veiszhab Ildikóra esett, aki örömmel vállalta a felügyelői posztot. Ebben társa és támogatója férje is.  Beiktatása most vasárnap az istentisztelet keretében történt meg.

A bócsai evangélikus gyülekezet (mely Tázlárral társultan működik), az elmúlt pár évben több megmozdulást szervezett, mint az elmúlt évtizedekben összesen. Ez köszönhető a helyben lakó lelkésznek, a fiatal és középkorú munkatársaknak, valamint azoknak a nyertes pályázatoknak, melyekkel jelentős összegeket sikerült a gyülekezeti munkára és a beruházásokra fordítani. Legközelebb március 2-án tartanak nagyrendezvényt a Hungarikum és Civil Házban: az evangélikus bál a templomépítés javát szolgálja majd.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS