A Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint a hatéves bérmegállapodás, a reálbérek emelkedése, a fogyasztás és a beruházások növekedése is hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar gazdaság 2018-ban 4,9 százalékkal tudott bővülni.

-Hirdetés-

Balogh László az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában azt mondta, a szolgáltatások és a szolgáltatáskereskedelem “szép eredményeket” produkált, de segítettek a kormány azon intézkedései is, amelyek a lendületes fejlődés útjára terelték a magyar gazdaságot.
Hozzátette: a lakosság javuló jövedelmi szintje miatt az emberek jelentős része hajlandó a szolgáltatások felé fordulni, a belföldi turizmus, az infokommunikáció és a kulturális szolgáltatások is látványosan fejlődtek.
Az államtitkár elmondta azt is, hogy az ország sokáig az olcsó munkaerővel tudott versenyezni, de 2-3 éve jelentős váltás következett be, a béreket felzárkóztatták, így a vállalkozásoknak bizonyos esetekben érdemes megfontolni, hogy digitalizációba, automatizálásba is fektessenek.

Forrás: mti.hu
Kép: illusztráció

MEGOSZTÁS