Vasárnapig látogatható Magyarország első számú turisztikai vására, a 42 éve megrendezésre kerülő Utazás Kiállítás, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, ahol 30 ország 300 kiállítója várja a látogatókat turisztikai kínálatával.

Az idei belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a külföldi díszvendég pedig Algéria lett. A kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke
-Hirdetés-

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét hazánk legrangosabb turisztikai kiállítása tegnap, ahol Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a nemzetközi és a hazai vendégeket.

A megye szlogenje “Bács-Kiskun boldoggá tesz”, amit a megyék közötti boldogság-felmérés kiemelkedő eredménye miatt választottak. A kiállításon megmutatják, hogy mitől boldogok az ott élők – derült ki Rideg László a megyei közgyűlés elnökének beszédéből. A megye rendelkezik a legtöbb termálfürdővel és gyógyhellyel Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava mellett Európa legnagyobb pincefaluja is ott található, 1200 pincével. A hungarikumainkból kóstolót is hoztunk a kiállításra – mondta el az elnök.

Látogass el az A pavilon 308-as és 307-es standjához és ismerd meg Bács-Kiskun megye és Kecskemét város kincseit!

Idén a sportot, az aktív turizmust, és a fenntarthatóságot állították a kiállítás középpontjába, amivel az egyre népszerűbb belföldi turizmusra is ráirányítják a figyelmet.

Szerettük volna megmutatni magunkat és ezt a hatalmas összefogást, ami a szervezőmunka mögött áll. Ennek eredményeként 2017-es kiállításon 8, tavaly 16, idén pedig 31 kiállítóval jelentünk meg. A 31 partner annak érdekében fogott össze, hogy a megye meg tudja mutatni színét javát. Szeretnénk bemutatni, hogy milyen rendezvényeink vannak, a gasztronómiánkat és a sokszínűségünket. De ugyanezt megtesszük az online felületeinken is – nyilatkozta Csáki Béla a Bács-Kiskun megyei Turizmusfejlesztés és Marketing Nonprofit Kft. vezetője.

A Hungexpo Vásárközpontban 2019. február 21-24. között, az Utazás kiállításon Bács-kiskun megye és Kecskemét belföldi díszvendégként bemutatja a térségre jellemző turisztikai, gasztronómiai, kulturális és népművészeti értékeit.

Domonyi László Kiskőrös polgármestere

Látogass el a Hungexpo Vásárközpontba február 21-24. között az A pavilon 308-as és 307-es standjához és ismerd meg Bács-Kiskun megye és Kecskemét város kincseit!

Forrás: https://bacsmegye.hu

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS