Február 26-án került sor a tázlári vállalkozók estjére a helyi Művelődési házban, melyet ötödik éve tartanak meg. Most is -mint az előző években is- olyan tázlári vállalkozókat, cégvezetőket hívtak, akik hosszú távon munkát adnak a dolgozni akaró embereknek. Olyanokat, akikről példát lehet venni. Olyanokat, akik velünk együtt hisznek Tázlár jövőjében, és ennek az építésében óriási részt vállalnak!

-Hirdetés-

Olyan cégek, vállalkozók, őstermelők kaptak meghívást, akikre az egész falu büszke lehet, mert olyan tevékenységet végeznek, amely megélhetést, munkát és biztonságot jelent az itt élők számára. Adóbefizetéseik településünk működését segítik, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!
Továbbá az előző évek mintájára idén is olyan civil szervezetek és csoportok vezetőit is várták, akik szervezetük, vagy tagjaik tevékenységével viszik településünk jó hírét, akár regionális, akár országos rendezvényekre, versenyekre.
Tázláron 2018-ban több új vállalkozás, vállalkozó is bejelentkezett iparűzési adó alá, s ezek közül már van olyan, aki nemsokára díjat is vehet át.
Az elmúlt évben 93-an fizettek be összesen közel 14 millió forintot úgy, hogy tudjuk, hogy a hajógyár már nem készített új hajót, a vezetője pedig végleg nyugdíjba vonult.
Az első három cég így is 1,5 millió forint felett, 25 vállalkozás pedig 100 ezer forint felett fizetett iparűzési adót az önkormányzat kasszájába.

Bán Róbert, Tázlár polgármesterének köszöntő beszéde

“Bízunk benne, hogy a jövőben is több vállalkozás fog tudni olyan tevékenységet végezni, amivel nemcsak munkahelyet teremt saját maga és más tázlári emberek –esetleg vidékiek – számára, hanem településünk adóforintjait is gazdagítani tudja. 2018-ban is sikerült az iparűzési adót nálunk 0,8%-on tartani. Reméljük a kedvező pályázatok majd lehetőséget adnak itt Tázláron is a vállalkozói gondolatok, elképzelések megvalósításához, és lesz elég dolgozni akaró, és tudó munkavállaló is amennyi szükséges a tervek eléréséhez.
Kérem, a jövőben is vegyenek részt -amivel csak tudnak- településünk fejlesztésében ötleteikkel, tanácsaikkal, felajánlásaikkal. Támogassák az itt működő közösségeket, civil szervezeteket, akiknek a képviselői idén is itt vannak körünkben.
A befolyt adóforintokból pedig – a település működtetésén túl – szeretnénk továbbra is olyan beruházásokat megvalósítani, amelyekkel vonzóbbá tehetjük a települést további befektetők, munkavállalók számára. Vonzóvá olyan lakosok számára, akik az itt élőkhöz hasonlóan szorgalmas, dolgos emberek, akik garanciái lehetnek Tázlár hosszú távú jövőjének. Ez is sínen van, mert még kevesebb eladó ház van falunkban, mint 1 éve, továbbá már új házak is épülnek.
Bízom benne, hogy az eddig kialakult bizalmat továbbra is meg tudjuk őrizni, egymás munkáját megbecsülve, Tázlárért tudunk dolgozni! mondta beszédében Bán Róbert polgármester.

A legtöbb iparűzési adót befizetők díja

Ajándékot adtak át három kategóriában az első három legtöbb iparűzési adót befizetőnek, a2018-as év befizetései alapján.

Legtöbb iparűzési adót fizető tázlári őstermelők:
3. Szél Nándor
2. Fülöp János
1. Vargáné Béleczki Márta

Legtöbb iparűzési adót fizető tázlári egyéni vállalkozók: 
3. Földi Zsolt
2. Dr Kléh Zsolt–idén is, mint tavaly!
1. Pomázi József –idén is, mint előző két évben!

Legtöbb iparűzési adót fizető tázlári cégek: 
3. Nautic Vision Kft.
2. Tázlári Műanyagüzem Kft.
1. F&F Pack Kft.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS