A faluban nagy hangsúlyt helyeznek a gyerekek ráhangolására

Modern kifejezéssel élve „több szinten és számtalan projekt keretében” zajlottak a farsangi programok Bócsán. Mint már korábbi cikkeinkben írtunk róla, mind az idősek, mind pedig a szülők generációja megtartotta a maga zenés-táncos farsangi mulatságát. Jelentem: a veszély elmúlt, mindenki hazatalált!

-Hirdetés-

Ahhoz azonban, hogy felnőttként tudjunk farsangolni, bele is kell nőni ebbe a kultúrába. Ezért nagy hangsúlyt helyeznek a faluban a gyerekek ráhangolására. A héten az alsósok és a felsősök farsangi programjai zajlottak.

Sokan már jelmezben érkeztek az iskolába — nehogy véletlenül is komolyra forduljon a tanító nénik arca. Kezdésként a Szegedi Látványszínház társulata érkezett a KT Boróka Általános Iskolába. Egy jó hangulatú, mókás, ám tanulságos interaktív programon vehettek részt a gyerekek. A farsangi kerettörténetbe illesztett tanmese, mely egészséges életmódra és a környezettudatosságra, helyes viselkedésre buzdított, kiválóan illeszkedik az intézmény ÖKO programjához. A lehetőséget a Bócsa Község Oktatásáért, Közművelődéséért Alapítvány biztosította.

Az iskolai farsangi ünnepség zenével, tánccal és finomságokkal fűszerezve zajlott. A pedagógusok nagy lelkesedéssel készítették fel a diákokat egy-egy csoportos műsorra, amit a vendégsereg előtt elő is adtak. Először az elsősök jelmezes bemutatkozását láthatták, majd következett a többi. A közönség nagy érdeklődéssel kísérte a csontváz, a kalóz, a katona, a mesehősök felvonulását — no meg aztán a csapatok műsorát. Volt ám nevetés, amikor megjelenítették a Bócsatort a nagybajuszú böllérrel. Persze a tombolasorsolás sem maradhatott el, amit mindig nagy izgalom kísér.

Ezt követően táncos műsorral kedveskedtek az iskolában működő társastánc tanszak kezdő és haladó csoport növendékei, a táncot Szőke Vivien tanította be nekik. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, de végül minden osztály megkapta a jutalmat, a Szegné Marika néni által készített sütemény-költeményeket. A büféről a 6. osztályos szülők gondoskodtak, ahol mindenféle finomságot lehetett kapni.

Csoportos eredmények
Az alsósoknál: I. hely: egér és macskák (2. o.) II. hely: Tűz tánc (3. o.) III. hely: denevérek (4. o.)

A felsősöknél: I. hely: ovisok (8. o.) II. hely: repperek (5. o.) III. hely: Időutazás (6. o.) IV. hely: disznóvágós X. faktor vegyítve

 Egyéni helyezettek:
– legvidámabb – hastáncos (Balogh Nóra 1.o.)
– legszebb – úszó (Bondor Noémi 1.o), unikornis (Fleisz Dorina 1.o.)
– legötletesebb – Joker (Gál György 1.o.)
– legmunkásabb – Mancraft ember (Bozorádi Bálint 1. o.)
– legérdekesebb – Godzilla (Rázsonyi Bálint 1. o.)
– legijesztőbb – Zombi (Hegyi Szilárd 1. o.)
– legbátrabb – Ámor (Kránicz Kende 1. o.)

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS