A farsangi időszakot a mulatozás, lakomák, vidámság, életöröm, szórakozás, bolondozás, tánc, bálok jellemzik, azaz az önfeledt ünneplés a húsvéti böjt előtt. Mindezt egy nap leforgása alatt megvalósították a Tabdi iskolások, mégpedig március 1-jén. Belépve az iskola aulájába egy életvidám helyre cseppentem. Nem csak a színes díszítés miatt, hanem a tömérdek fantáziadús jelmez és boldog gyermekarc láttán. 

Az iskolások a műsor kezdetén
-Hirdetés-

Miután mindenki megérkezett, s elfoglalta helyét az iskolások felvonultak, hogy megkezdhessék műsorukat. Szépen felsorakozva egy közös vers szavalásával nyitották meg az előadást, majd a 3-4. évfolyam a kisiskolásoknak adta át a teret, akik egy tánccal folytatták, amit a Pinokkió dalra lejtettek el. Aranyosabbnál-aranyosabban ugráltak, minden ügyességüket beleadva, amit tanáruktól, Korsós Mariettától sajátítottak el.

1-2 osztály Pinokkió tánca

Egyszer csak egy ifjú indián lépett a „színpadra”, aki behívta társait ezzel invitálva táncra  őket. Nem is kellett ennél több, a következő pillanatban indiánok tömkelege jelent meg. Egy csodás előadást láthattunk, amit Maráz Lászlóné tanárnőnek köszönhetünk. Igaz a pedagógusok csak a koreográfiát tanították meg nekik, a többit mind maguknak köszönhetik. Végig mosolygós arcokat láthattunk, ami már alapból tökéletesítette a műsort. A közönség hatalmas tapsviharral dicsérte a gyereket.

3-4. osztályosok indián tánca

Átöltözve jelmezükbe bemutatkoztak ki kinek vagy minek bőrébe bújt, hacsak pár órára is. A beöltözötteket popcornnal és lufival jutalmazták, majd a vendégeket szeretetvendégségbe hívták. Megkínálták vendégeiket innivalóval, szendvicsekkel, s tömérdek, finom házi süteménnyel, amit mind az édesanyák készítettek külön erre a napra. Egy kis szusszanás s táncolás után végül megkezdték a tombolahúzást. Sok nyeremény talált gazdára e nap, amibe segítettek az iskolások is, hiszen ők húzhatták ki a szerencsés nyerteseket.

Tombolahúzás közben

A nagy izgalmak után még egy darabig eltartott a mulatozás. Reméljük, e jelmezes bolondozás elűzi végre a telet, s a gyermekek műsora meghozza a tavaszt kis világunkba.

 

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (60 db kép)
MEGOSZTÁS