Az év fája és az év madara kapott főszerepet a járási természetismereti versenyen február 28-án. A KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájában hét településről érkeztek háromfős csapatok, hogy számot adjanak tudásukról.

A gyerekek csapatokban dolgoztak
-Hirdetés-

A felső tagozatos diákok először feladatlapokat oldottak meg, majd prezentációt kellett tartaniuk a madárvédelem a ház körül témában. A zsűri tagjai Rácz Mihályné,Nagyné Grecs Anita és Morvai Edina az értékelésnél több szempontot is figyelembe vettek.

Rácz Mihályné és Morvai Edina

A bemutatónál fontos volt az előadásmód, mely többletpontot eredményezett. Nagyné Grecs Anita kiemelte a helyes irodalom használatot, mert lényeges a hasznos és pontos információ átadása. Ezt néhány esetben nem úgy használták a csapatok, ahogyan kellett volna. Külön dicséretet érdemeltek azok, akik olyan dolgot is beleszőttek az előadásban, amiből látszott, hogy élvezik, és tényleg érdeklődve nyúltak bele a témába.

A gyerekek a felkészüléskor megszerzett tudásukat a közvetlen környezetükben, tudják is hasznosítani. A két korosztályból az első három helyezett, ajándékutalvánnyal, és a Kiskunsági Nemzeti Park által felajánlott emléktárgyakkal illetve egy általuk szervezett túrára szóló kuponnal térhetett haza. A szervezésnél nagyon figyelmes volt a vendéglátó iskola, hiszen senki sem tért haza üres kézzel, mind a tíz csapatot értékelték.

Végül az eredmények:

5-6. osztály:
1. Csengőd, A három madárvédő
2. Kiskőrös, Kaktuszvirágok
3. Bócsa, Bócsai ászok
4. Fülöpszállás, Természetbúvárok és Iszák Lápi pócok 2.

A Három madárvédő csapata
7-8. osztály:
1. Páhi, Természet hősei
2. Izsák, Lápi pócok 1.
3. Fülöpszállás, Természet bajnokai
4. Soltszentimre, Soltszentimrei csapat
5. Csengőd, Gerincesek
6. Kiskőrös, Bioszisták
A Természet hősei

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS