A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban tartották meg tegnap azt a népzenei találkozót, mely a XXII. Sükösdi népdalköri találkozó keceli rendezvénye volt.
A találkozót Juhász Anikó a Kéknefelejcs Népdalkör vezetője és Haszilló Ferenc Kecel város polgármestere nyitotta meg.

-Hirdetés-

A rendezvény fellépői többek között a Csátaljai Székely Népdalkör volt, akik 1975-ben alakultak meg. Az együttes vezetője Takács Mátyás, céljuk a bukovinai székely kultúra megmentése és továbbadása. 

Fellépett még a Pörböly Népdalkör, akik egy 35 éve működő kórus. Művészeti vezetőjük Antal István.

Színpadra lépett az est folyamán a Sükösdi Népdalkör is, akik már 47 éve alakultak meg. A citerások tanítója Márton István, a csoport vezetője dr. Cseh Béla.

Előadta népdalcsokrát az est folyamán a Tázlári Rozmaring Asszonykórus is, akik januárban ünnepelték, hogy 25. évfordulójukat, vezetőjük Mártáné Czékus Györgyi C kategóriás népzenei együttes vezető.

Tázlári Rozmaring Asszonykórus

Az est folyamán citera játékával szórakoztatta a résztvevőket a Szélkakas Citerazenekar, mely 2016-ban alakult, vezetőjük Benedek Ferenc. A Bogárzó Citeraegyüttes 6 éve zenél együtt, művészi vezetője Molnár János.

A rendezvény végén a Kéknefelejcs Népdalkör énekelhette el népdalait. A népdalkör 1991-ben alakult, céljuk a helyi hagyomány őrzése, a keceli és Kecel környéki népdalkincs továbbörökítése. Vezetőjük Juhász Anikó ének szakos tanítónő.

A rendezvény végén minden fellépő egy-egy emléklapot vehetett át. A vacsorát a Fürtös Vendéglő biztosította a jó hangulatról pedig Flaisz József, ismertebb nevén „Lecsó”  úr gondoskodott.

P.P.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS