Bócsán néhány éve helyben lakó lelkésze van a Tázlárral társult evangélikus gyülekezetnek. A kis csapat néhány éve templomépítésre készül, melyre pályázati támogatást is nyertek. A helyszín Bócsán, az egyház tulajdonában lévő, főút menti telken lesz. Most a helyi adakozókon a sor: az építkezés rövidesen megkezdődik, de minden bócsai fillérre is szüksége van a gyülekezetnek, hiszen több millió forint hiányzik még.

-Hirdetés-

A téglajegyek és más adománygyűjtés mellett a napokban bált rendezett a gyülekezet. A jótékonysági rendezvényre a Hungarikum és Civil Közösségi Házban került sor. A mintegy 180 résztvevő hangulatos vacsorával kezdett, majd következett a bál.

Kondor Péter püspök

A megnyitón több jeles vendéget is köszönthettek. Így megtisztelte az eseményt Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke és Font Sándor, az egyházkerület felügyelője. A püspöki köszöntőben szó esett az egyházi bál helyénvalóságáról. Mert bizony sokan mogorva, szomorkodó embereknek tartják az egyházi vezetőket. Pedig ez nem így van: Jézusról is tudjuk, hogy elment a lakodalomba, a mennyegzőre, ami a zsidóknál manapság is meglehetősen hangos esemény. Azaz: Jézus ott is ott van, ahol az öröm van, és az öröm áldást jelent a közösség életére.

László Lajos bócsa-tázlári evangélikus lelkész

László Lajos gyülekezeti lelkész a presbitérium, azaz a gyülekezet elöljáróságának helytállását és szervezőkészségét emelte ki köszöntőjében. Szőke-Tóth Mihály polgármester beszédében az aktív, a faluért is tenni akaró közösséget méltatta a helyi evangélikusokra utalva.

Szőke-Tóth Mihály, bócsai polgármester

Nem szabad elfeledni, hogy Bócsán 5 templom, kápolna és gyülekezeti terem található, melyből egy – az éppen megújuló közös evangélikus-református, a többi pedig bel- és külterületi katolikus. Utóbbiak közül a fischerbócsai kistemplom ugyancsak idén újul meg.

A műsor a második osztályosok Macskafogó / Megalkuvó Macskák táncos előadása volt. (Nem hiába: tél végére előjönnek az egerek…)

A menühöz jelentős mértékben hozzájárultak a helyi vadásztársaság tagjai. Így jól esett mindenkinek a tárkonyos vaddisznó leves, majd a vaddisznó- és marhapörkölt — természetesen a megfelelő körettel és salátával. A sütemények — ahogy faluhelyen lenni szokott — jórészt házi készítésűek voltak.

A zenéről a Dzsembuli Zenekar gondoskodott. A mulatság csak a tombolahúzás miatt állt le. A sok értékes nyeremény között a Rattan kétszemélyes kerti garnitúra volt a fődíj. Legközelebb remélhetőleg már a templom alapkő letételéről tudósíthatunk.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS