Tudásuk legjavát tudták nyújtani a KT Bem József Általános Iskola tagintézményeinek diákjai március 6-án az angol járási versenyen. Öt településről, több mint harmincan érkeztek a bócsai Boróka Általános Iskolába. Kőfalvi Erika szervezőtől megtudtuk, hogy az idei évben is komplex feladatsorral készültek. Az 5. és 6. osztályosok a szövegértés mellett tesztlapot is kaptak, míg a 7-8. évfolyamos diákoknak ezeken kívül még szóbeli megmérettetésen is részt kellett venniük.

Tesztlap megoldása közben
-Hirdetés-

A verseny sikeres lebonyolításában aktívan részt vettek a kísérő pedagógusok.
A nyelvoktatás az idők folyamán sokat változott.

Régen a hagyományos tanításban a hangsúlyt a nyelvtani pontosságra helyezték, holott a legtöbb tanuló célja az volt, hogy hatékonyan kommunikáljon idegen nyelven.

Ma már a nyelvtanítás sokkal többről szól, mint hogy a diákokkal megismertessük az adott idegen nyelv nyelvtani szerkezeteit, szabályait és szókincsét.
Kiskőrös járásban ez sikeresen is működik, ezt bizonyítja az is, hogy a résztvevőket tudásuk alapján, a verseny értékelésekor az első négy helyezettet jutalmazták.
Barcsikné Weinhardt Éva
igazgató ezúton szeretné köszönetét kifejezni a pedagógusoknak, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában. A szülőknek Szabóné Anitának és Mészárosné Babák Katalinnak, Bócsa Község Önkormányzatának és az SZMK-nak pedig a támogatásért tartoznak örök hálával.

Végül a legsikeresebbek:
5.osztály
1. Dubecz Vanda (Izsák)
2. Csima Alexandra (Bócsa)
3. Molnár Maxim (Izsák)
4. Székely Dóra (Bócsa)

6. osztály
1. Balogh Gergő (Bócsa)
2. Maglódi Tamara (Kiskőrös)
3. Bartek Viktória (Izsák)
4. Fodor Mirella Hanna (Izsák)

7. osztály
1. Petróczi Szonja (Bócsa)
2. Tóth Laura (Kiskőrös)
3. Lajter Márk Sebestyén (Csengőd)
4. Rázsonyi Luca (Bócsa)

8. osztály
1. Haskó Zsolt (Kiskőrös)
2. Polyecskó Kíra (Kiskőrös)
3. Borsodi Márta (Fülöpszállás)
4. Balogh István (Bócsa)

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS