Március 9-én tartotta a Tázlári Családkutató Klub az ötödik klubfoglalkozását a helyi Művelődési házban.

-Hirdetés-

Az esemény több szempontból is különlegesnek számított, ugyanis vendég előadók érkeztek, név szerint Ari Ilona, a szolnoki és a mezőtúri családfakutató klub vezetője, illetve Páli István, nagy tudású kecskeméti kutató. Továbbá a(z) NMI (Nemzeti Művelődési Intézet) is figyelemmel kísérte a Tázlári Családkutató Klub foglakozását.

A foglalkozás első felében az NMI képviselője, Fekete Beatrix és a Tázlári Művelődési Ház vezetője, Mártáné Czékus Györgyi üdvözölte a vendégeket.
A folytatásban ifj. Tóth Csaba a Tázlári Családkutató Klub vezetője röviden beszámolt a klub eddigi eredményeiről és terveiről.

Többek között a tagok elkezdték saját családfájuk felállítását, illetve a készülőben lévő Tázlári Családkönyvet, aminek alfabetikus rendezésénél (indexelésénél) tartanak.

A foglalkozás második felében Ari Ilona előadását hallhatta a közönség, aki többek között beszélt a családfakutatás szépségeiről, illetve arról, hogy hogyan is érdemes elkezdeni egy családfakutatást. Beszélt a szolnoki és a mezőtúri családfakutató klubok létrejöttéről, eredményeikről, pályázataikról, kirándulásaikról, illetve kiállításaikról.

Ari Ilona előadása után Páli István kapta meg a lehetőséget, hogy beszámoljon kutatásairól, illetve hasznos tanácsokat adjon a tázlári közönségnek. Páli István arra biztatta a célközönséget, hogy próbáljon meg mindenki minden forrást megkeresni a kutatások során, hiszen nagy segítséget jelenthetnek.

Előadásnak végét mottójával zárta, ami a következő:
„A Te történeted, a Mi történelmünk része.”

Az előadások végeztével Fekete Beatrix és Mártáné Czékus Györgyi adta át – köszönet és hála jeléül – ajándékaikat az előadók részére.
A délután közös beszélgetéssel, szendvicsezéssel és teázással zárult.
A Klubba egyébként folyamatosan várják az új tagokat; jelentkezni, bekapcsolódni bármikor lehet!

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS