A kaskantyúi  Komédiás Kompánia több évtizede szórakoztatja a nagyérdeműt vidám műsorával három estén át. A közel negyven fős csapat egy igazán összekovácsolódott társaság, akiket nem csak a családi kötelékek, de szoros barátság, az egymásért, a közösségért és a közönségért való elköteleződés tart össze.

-Hirdetés-

A szórakoztató program idén is hatalmas sikert aratott. A népszerű amatőr színtársulat elismertségének egyértelmű bizonyítéka, hogy az előadásokat évről évre megtiszteli Font Sándor, országgyűlési képviselő, aki köszöntőjében idén is hangsúlyozta a helyi közösségek fontosságát és elismeréssel szólt a komédiások több évtizedes közösségépítő, és megtartó munkájáról. Az első előadáson ott volt dr. Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója is.

A komédiások generációkat tartanak össze, hiszen családok, szülők, gyerekek, nagyszülők játszanak együtt a színpadon.

És minden évben közös kiránduláson erősítik a csapat egységét, és persze gyűjtik az élményeket, hiszen a télvégi, kora tavaszi előadásaik témája mindig ezzel kapcsolatos.  Volt, hogy Erdélybe, Prágába, Bécsbe kirándultak,  és ennek kapcsán írja meg rendszeresen a komédiások vezetője, Supka Éva a személyre szabott jeleneteket.
Persze a poénok gyűjtésébe a csapat is besegít, idén pedig még az írásba is bekapcsolódott Sáfárné Csengődi Mariann, illetve Szeg János, akik maguk is szerepelnek a darabban. 

A téma pedig ezúttal egészen autentikus volt, hiszen egy igazi falusi disznótort mutattak be, természetesen karikírozva és rengeteg rekeszizmot nem kímélő humorral fűszerezve, fantasztikus táncokkal, dalokkal tűzdelve, látványos díszletek között, amit Gyalog Attila festett meg.

Hatalmas sikere volt a jól összekovácsolódott csapatnak

Az idei védnöknek Turú Gyulát kérték fel, aki maga is oszlopos tagja volt hajdanán a komédiásoknak, és mint a település egykori hentese, húsboltosa, hiteles és köztiszteletben álló személyiség.
A nyitódallal meglepte a közönséget a csapat, hiszen az összetartozás dalát énekelték közösen, Supka Éva, Supka Zsolt, Supka Helga és Sinkó Natália közreműködésével. Szem nem maradt szárazon a meghatódottságtól, aztán pedig a nevetéstől, hiszen egy gondtalan és vidám két órát töltött a közönség a komédiások társaságában.

A komédiások vezetője Supka Éva, három évtizede tagja a csapatnak. Éva elmondta, hogy egyéb elfoglaltságai miatt csak januárban tudta elkezdeni a darab írását, így a társulatnak másfél hónapja volt megtanulni és színre vinni a show műsort, melynek nagyon fontos eleme a tánc. Ezúttal a társulat fiataljaiból kiemelkedve Loványi Csilla, Kiss Bence, Kiss Márti és Bránya Tamás készítettek fantasztikus koreográfiákat, táncbetéteket, amit szűnni nem akaró tapsvihar jutalmazott. 

Természetesen nagyon sokan segítik a háttérben is a csapat alkotó munkáját, előadásait. Az estét sokan támogatják önzetlenül munkájukkal, eszközeikkel: asztalosok, festők, fodrászok, varrónők, kozmetikus, hangtechnikusok.

A kellékesek Sáfár Zoltán, Sáfár Dorián és Oroszi Tamás voltak, a sminkes Orosziné Dominika, a súgók Zsubori Andrea és Torgyik Józsefné, a technikában pedig Judák Krisztián, Hajdu István, valamint Polgár Tamás segédkezett. Ki kell emelni a csapat gazdasági koordinátorának, logisztikusának és persze szereplőjének, Kelemenné Trepák Ágnesnek az áldozatos munkáját.

Csapatmunka ez a javából. Éva zárógondolataiban egy gyöngysorshoz hasonlította a társulatot, melynek minden tagja külön értéket, külön gyöngyöt képvisel és egybefűzve alkotnak kerek egészet. Szorosan egymás mellett, egymást erősítve, segítve és ezáltal hirdetve, hogy a rohanó világban meg kell tartaniuk maguknak önmagukat, a közösségüket minden áron, ahogy a nyitódalban is énekelték: Véssük ide ma fel, hogy megmarad ez a hely, vagy egyszer belehalunk…..

Nagyon sok szponzor áll évek óta a csapat mögött, akiknek Éva külön is megköszönte a támogatását:
– Wald-Trans Kft. (Supka Zsolt)
– Kute Kft. (Tüskés Erzsébet)
– Variens Kft. (Dobszai Zoltán)
– Virág Tibor 
– Soltvadkerti Szent Korona Cukrászda (Szervánszky Judit és Suhajda Krisztián)
– Csengődi Sándor
– Gyulai István
– Kaskantyú Község önkormányzata
– Oroszi és Fiai Kft. (Kaskantyú)
– Agárdi Györgyné
– Hermanné Németh Andrea
– Kiss Istvánné
– Pálinkó Gyuláné
– Kovács Gábor
– Benkovszki Zoltán
– Mikusné Hadvina Mária
– Ba Irén Virágboltja
– Benkovszki Zoltán
– Csupor Zsolt
– Krahulecz Zsolt
– Kiss János
– Hidas Mária Zsuzsanna

Fotók: Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS