Kecelen, a Kenderföld nevű településrészen, a Kiskunhalasra vezető út mellett terül el a Kenderföldi-tó. A valamikori kenderáztató, majd téglaégetők és vályoggödrök helyén ma a város belterületének egyetlen nagy vize található. A Községi Tanács 1974-ben határozott úgy, hogy a területet parkosítják, a tavat rendezik. Jelenlegi arculatát az ezredforduló táján nyerte el.

-Hirdetés-

1971-ben többségében ÁFÉSZ dolgozó közreműködésével alakult a Keceli Horgász Egyesület. Évek során bővült az általuk bérelt területek nagysága. Napjainkban a kezelésükben van a DVCS egy része, az újabb tőzegtavakkal bővült Sima-tó vízrendszer, valamint Sporthorgász Egyesület használatába, kezelésébe került a szépen rendezett horgászhely, a Kenderföldi-tó is.

Közösen ültetett fát a tó partjára Haszilló Ferenc polgármester és Grúber Károly, az egyesület elnöke

Március 10-én ünnepélyes keretek között avatták az új horgászvizet. Grúber Károly, az egyesület elnöke köszöntötte a közel 100 főnyi vendégsereget. Haszilló Ferenc polgármesterrel közösen fát ültettek az esemény emlékére.

A mostani vendégek közt volt Nánai István, az egyesület valamikori első elnöke, több régi alapító tag, valamint a jelenlegi tagok, hozzátartozóik, önkormányzati tagok, segítők, támogatók.

Az esemény legizgalmasabb mozzanata a haltelepítés volt

A vendégek tanúi lehettek annak, amikor hat mázsa ponty került a horgásztóba. Az egyesület jóvoltából ezen a napon térítésmentesen horgászhatott, aki akart.

Más napokon napijeggyel (meghatározott mennyiség kifogható, elvihető) vagy sporthorgász jeggyel (a fogott halat ez esetben vissza kell engedni) ülhetnek ki a pecások a partra.

Csengődi István, az egyesület titkára kenyérlángossal tartotta jól a vendégeket. A fő attrakció a 60 kiló halból készült szenzációs halászlé volt, amelynek mestere Molnár János, aki már többször bizonyította főzőtudományát.

Négy bográcsban hatvan kiló hal főtt ebédre a vendégeknek

A főszervező Grúber Károly volt, akinek egész családja kivette részét a lebonyolításból. Fáradhatatlan segítői voltak Polgár Mátyás halőr, Hugyi László ellenőrző bizottsági tag, Katona Tibor tógazda, Haszilló József gazdasági ügyintéző, Schaffer Ferenc ellenőrző bizottság elnöke és hozzátartozóik, valamint a szolgáltató udvar munkatársai.

A tópart alkalmas különféle rendezvények megtartására, a tó vize kellemes horgászélményeket kínál. Télen, kemény hidegben korcsolyázásra, hokizásra, fakutyázásra is alkalmas lesz.

A tó 17./2016. KÉBHAT 4. számmal bekerült a Keceli Értéktár „természeti környezet” kategóriájába.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS