Így kezdte beszédét Szőke-Tóth Mihály polgármester a bócsai iskolások által szervezett ünnepi megemlékezésen. Március 15. kapcsán mit is lehet mondania egy községi vezetőnek, ha a hallgatóság főleg ifjakból áll? Csak bizalmat adhat és irányt mutathat nekik egy olyan faluban, amely — az országos trendeknek ellentmondva — folyamatosan növekszik.

-Hirdetés-

Az 5. osztály által bemutatott műsor érdekes szemszögből dolgozta fel 1848-49-et: egy érettségire készülő fiú (Gszelmann Tamás) és lány (Tímár Boglárka) beszélgetésén keresztül tárta fel a múltat. Volt itt chatelés, videofájl Petőfiről, térképes böngészés Pákozd környékén és persze az internetes nyomozás megannyi válfaja.

Szőke Vivien táncosai a csaták hevébe vezették be a nézőket, végül pedig az aradi vértanúk fújták el egyenként életük gyertyáját 1-1 idézettel. És már azt is gondolhattuk volna, hogy a felnőtt énekesnő, Csúri Darinka megadja a műsor méltó lezárását dalával, amikor is egy hatalmas kört formált a 170 gyerek a Hungarikum Ház nagytermében. Elénekelték együtt azt a dalt, amit az elmúlt hetekben minden nap gyakoroltak — erre az ünnepségre.

A megemlékezés a kopjafánál ért véget — koszorúzással. A műsort két tanárnő, Horvát Mucsi Tímea és Oláhné Marosi Judit tanította be. Ezúton is köszönet minden közreműködőnek!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS