Új kihívás hódít világszerte: ezúttal a szemét ellen indítanak hadjáratot a kezdeményezők. Magyarországon is létezik ilyen kezdeményezés, az országosan meghirdetett TeSzedd! akció. A 2011 óta minden évben megrendezett, és ma már a legnagyobbnak számító önkéntes akció idén minden korábbinál hosszabb lesz.

Gyülekezés a Faluház előtt
-Hirdetés-

A felhívás népes követőtáborra talált Tabdin is. Március 22-én 27 felnőtt és 16 gyermek a község bel-és külterületén gyűjtötték a szemetet 62 zsákkal. Szép kis tömeg gyűlt össze: diák, szülő, tanár és önkéntesek. Több csapatra osztva, kezükben egy-egy zsákkal, kesztyűt húzva 9 órakor megindultak a saját kijelölt útvonalaikon.
Kis traktor kísérte őket, hogy a nagy zsákokat ne keljen cipelniük, hanem arra csak feldobták, s új zsákot fogva haladhattak tovább.

Rákócziné Megyeri Ildikó és Kőhegyi Ági közös erővel a szemét ellen

Fél 12-re értek vissza a faluházhoz. Ez idő alatt rengeteg területről lett felszedve az eldobott szemét. A nehéz nap után virslivel s üdítővel várta az önkénteseket a Faluház, amely nagy sikert aratott, hiszen az összes virsli elfogyott.

Torgyík Tímea osztotta a harapnivalót

Kimerem jelenteni, hogy eredményesen sikerült a program, hiszen egy kisebb pótkocsinyi szemetet szedtek össze. Becsületes kis falu, hiszen a belterületen alig tudtak bármit is felszedni, itt-ott elvétve volt néhány szemét.

Az iskolások szemétszedés után

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS