Lajter Ferencnek, Csengőd község polgármesterének nagyon fontos a hitelesség, ezért arra törekszik, hogy a lakosságot és gazdasági vezetőket magasan képzett szakemberek tájékoztassák az aktuális változásokról és lehetőségekről. A helyi gazdasági élet képviselőinek rendszeresen vállalkozói fórumot tart. Március 22-én negyedik alkalommal gyűltek össze, hogy személyes találkozás és tapasztalatcsere mellett aktuális információkat kapjanak hazánk gazdasági helyzetéről, a pályázati, valamint a támogatási lehetőségekről.

-Hirdetés-

Lajter Ferenc polgármester elmondása szerint a színvonalas rendezvény egyik fő apropója, hogy a vállalkozók, a kimagasló adófizetők érezzék az elismerést és a törődést. Köszöntőjében elmondta, hogy a jelenlévők a helyi élet motorjai, s kiemelte az együttműködés fontosságát.

A fórumon Szakál Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Fejlesztési Irodájának szakmai vezetője, Font Sándor országgyűlési képviselő helyett nyilatkozott, aki sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudott részt venni az eseményen. Beszámolt az Európai Parlamenti választások súlyáról és jelentőségéről.

Lajter Ferenc, Szakál Tibor és Pethő Attila

A konzervatív keresztény vonal szemben áll a bevándorláspárti oldallal, amely azt gondolja, hogy az európai uniós munkaerőhiányt így tudja korrigálni. A választás a gazdaságot is érinti, mert a jelenlegi előterjesztések szerint a gazdasági támogatások 25 százalékát kívánják átcsoportosítani más területre, ez az országnak nem jó irány, mert komoly törést jelentene hazánk gazdaságára. Arra kér mindenkit, hogy felelősségteljesen, saját belátása szerint mindenki vegyen részt május 26-án az EP-választáson.
Külön üdvözölte Lajter Ferenc kezdeményezését, mert kevés ilyen gyakorlat működik, hogy a helyi politikai vezetés a helyi gazdasággal egy asztalhoz ül, és arról gondolkoznak, hogyan lehetne a település életét közösen jobbá tenni. Majd beszámolt a foglalkoztatási paktumok rendszeréről és a gazdaságfejlesztésről.

Lévai Zoltán tájékoztatja a jelenlévőket

Lévai Zoltántól, a Széchenyi Programiroda területi igazgatójától a hallgatóság megtudhatta, hogy milyen lehetőségeket adott és ad a vállalkozások számára a 2014-2020-as pályázati időszak. Pethő Attila, az Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének vezetője pedig az aktuális LEADER-támogatásokkal kapcsolatos információkat osztott meg. Az est kötetlen beszélgetéssel és vacsorával zárult.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS