A tavaszi időjárás, napsütés, éledő természet felébreszti az emberben az igényt, hogy a tél után takarítson, rendet rakjon maga körül.

-Hirdetés-

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár nyolcadik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a „TeSzedd!” önkéntesei. Azért indítják el ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsák szűkebb-tágabb környezetünket.

Több mint 50 fő részvételével indult a szemétszedés

Március 23-án a Polgárőr Egyesület szervezésével, Orcsik István az egyesület elnökének koordinálásával a keceliek is csatlakoztak az országos „TeSzedd!” mozgalomhoz. A kezdetektől részt vettek a város önkéntesei az akcióban, de az utóbbi pár évben ez egyéb okok miatt elmaradt.
Idén Haszilló Ferenc polgármester kezdeményezésére újra regisztráltak.
A polgárőrök és a lelkes civilek mellett a Mozgáskorlátozottak Egyesületének tagjai, valamint a Pünkösdi Egyház Gyülekezetének tagjai közül sokan ragadtak kesztyűt, zsákot. Több csoportban különböző helyszíneken folyt a munka. Délig így váltak tisztává a Kecelre bevezető utak menti árkok, parkok, közterek.

A közös munkát közös ebéddel zárták.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS