Idén március 27-én került sor a Sportpálya átadására Tázláron, mely Bányai Gábor Országgyűlési képviselő tiszteletében zajlott.

Erőnlét gyakorlása
-Hirdetés-

A sportpark mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek és az idősebb korosztály számára is szabadon és ingyenesen használható.
A képviselő úr elmondta, hogy a kormányzat fő célja a program elindításával az volt, hogy a települések olyan lehetőséghez jussanak, mely a lakosság számára teljesen ingyenes és bármikor elérhető sportolási lehetőséget tud biztosítani.
Tázláron a sportpark a játszótéren található, így a közösség minden korosztálya az egyik legközpontibb helyen tud majd együtt játszani, és együtt sportolni is.
Az iskolások már felavatták az eszközöket, így egy kis bemutatót is tartottak nekünk.
Bán Róbert polgármester úr is köszönetet mondott a kormányzatnak, hogy a település lehetőséget kapott a sportpark megvalósítására, és örömét fejezte ki, hogy a település egyre sportosabbá, egészségesebbé válik, egyre több lehetőséghez jutnak a tázlári családok, és a jövő generációi is.

Ezt követően átmentünk a Mini Bölcsibe és ez is felavatásra került.
Az intézmény vezetője Binszki Petra soltvadkerti lakos, mindössze 25 éves, a dajka pedig Szőrfi Rita.

Petra Kevinnel

Kérdeztem tőle, hogyan került ide Tázlárra, milyen érzés ilyen fiatalon vezetőnek lenni, tart-e a szülőktől tapasztalat hiányában és hogyan érzi magát nálunk?
“Tázláron van rokonságom, és tőlük hallottam, hogy nyílni fog bölcsi. Rögtön én kerestem fel a polgármestert ezzel kapcsolatban, hiszen már több, mint két éve államvizsgáztam, azóta várok, hogy a végzettségemben tudjak elhelyezkedni. Aznap el is küldtem neki az önéletrajzom, a diplomám, érettségi bizonyítványokat és vártam a visszajelzésre! Nagyon jó érzés és nagyon hálás vagyok, hogy vezető lehetek, óriási megtiszteltetés és egyben nagy kihívás is, hogy ezzel kezdhetem a pályafutásom! A szülők iránt nincs félelmem, hiszen az első pillanattól láttam, hogy nagyon kedvesek és közvetlenek, bármilyen segítségre van szükségem, számíthatok rájuk! Igaz ez a többi tázlári lakosra is, mindenki nagyon közvetlen, így nagyon jól érzem itt magam.”

A bölcsiben 6 kisgyermek van. Mindennapjaik játékokról szólnak, kint és bent egyaránt.
8-kor reggeli, majd szabad vagy irányított játéktevékenység, tízórai, aztán udvar (ezt szeretik a legjobban), utána ebéd, majd csendes pihenő, uzsonna és utána mennek haza. Reggel fél 8-tól fél 5-ig van nyitva a kicsik számára.

Ezúton kívánunk Petrának élményekben és sikerekben gazdag jövőt itt Tázláron.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS