Ez a neve annak az oktatási programnak, melynek célja a lakosság állandó (tovább)képzése. Ennek aktivistái, mentorai a települési könyvtárak, művelődési intézmények dolgozói. Az ő összetartásukra, továbbképzésükre évente kerül sor, melynek helyszíne tegnap a bócsai Hungarikum és Civil Közösségi Ház volt.

-Hirdetés-

A találkozó témája ezúttal a gyakorlati módszerek továbbadása volt. Mint a Digitális Jólét Program (DJP) megyei vezetője, Barcsikné Weinhardt Éva bócsai iskolaigazgató köszöntőjében elmondta, szinte minden nap szélesedik a digitális technika felhasználási és felhasználói köre. Korábban megszoktuk, hogy van a számítógép és az ahhoz értő szűk kör. Ma pedig csaknem minden munkahelyen ott vannak a programozható (ill. programozandó) gépek. Emellett a legfontosabb tőkévé az információ vált, melyet mindenkinek be kell szereznie. Ehhez kell segítséget nyújtaniuk a közművelődésben dolgozó szakembereknek.

A helyi iskola másodikosainak műsorát követően a DJP Hálózat vezetői számoltak be az eddigi eredményekről. A többi előadás több oldalról illusztrálta a környezetünkben lévő hétköznapi digitális lehetőségeket. Két helyi szakember, Gál Tamás és ifj. Szabó Csaba például a drónok gyakorlati alkalmazásáról tartott látványos bemutatót — bent a teremben!

Vajon mire jó a napjainkban elterjedő háromdimenziós (3D) nyomtató? Erről egy szakember beszélt. (Mire is? Például a műanyagiparban mintadarabok, valamint iskolai szemléltető eszközök legyártására.)

Idősek a világhálón
Na igen — ennek is megvan a maga előnye és hátránya. Vajon hogyan védhetjük meg őket a napjainkban egyre erősebben megjelenő ál- és rémhírektől? Mi a módja, hogy a helyes úton és a realitások mezején maradjanak internetfelhasználás közben? Erről is beszélt Morvai Erzsébet bócsai pedagógus és mentor.

Az előadásokat az év megyei mentora díj átadása zárta. Ezt a kitüntetést most Borbényi Hilda bócsai rendezvényszervező nyerte el. Gratulálunk!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS