Fél megyét megmozgatott a természetismereti verseny

A környezeti nevelés már az iskolás kor előtt elkezdődik. Az oktatási intézményekben nagy hangsúlyt kap a természet szeretetére, tiszteletére és védelmére való nevelés… és sosem ér véget. A természetismeret szokatlan sokoldalúságot igényel, fontos, hogy az egész iskola képviseljen egyfajta környezeti értékrendet.

-Hirdetés-

A KT Bem József Általános Iskolában is törekszenek arra, hogy minél szélesebb körben találkozzanak a gyerekek a természetvédelemmel. Erre tökéletes lehetőséget biztosít a járási, majd tankerületi  verseny. Utóbbi március 27-én került megrendezésre, melynek koordinátora Madarász Boglárka, a  háttérmunkában segítője pedig  Gmoser György volt.  A megmérettetésre 17 csapat érkezett a megye járásaiból.

Verseny előtti tájékoztató

Kunszentmiklós, Kiskunhalas-Jánoshalma és Kiskőrös felső tagozatos diákjai előzetes felkészülés után mérhették össze tudásukat. A feladatok igazán sokrétűek voltak.
Az 5-6. osztályos korcsoport az év madaráról a gólyatöcsről, a 7-8. osztályosoknak pedig a foltos szalamandráról kellett tablót készítenie. Az év madaráról és az év fájáról feladatlapot töltöttek ki, melyben volt madárhang felismerés is. A madárvédelem témájában pedig egy prezentációval készültek.

A zsűri tagjai: Gálos Anna és Nyúl Mihály a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei és Vas Tamás, a Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület tagja.
A zsűri elnöke Nyúl Mihály összegezte a verseny eredményeit. Szomorúan konstatálta, hogy a gyerekek felkészüléskor csak az internethez nyúltak. Azt tanácsolta, hogy bátran forgassák a könyveket, mert sokszor sokkal pontosabb információt lehet összeszedni, főleg amikor egy ilyen összetett versenyre készülnek. Kiemelte a kiskunhalasi csapat kreativitását és a felkészülését. Összességében elégedett volt a gyermekek tudásával.

A kiskunhalasi Őszapók csapata

Eredmények:                                       
5-6. évfolyam
I. Őszapók (Kiskunhalas)
II. A három madárvédő (Csengőd)
III. Kaktuszvirágok (Kiskőrös)

Kiemelkedő eredmény a kiskunhalasi Tritikálék csapatától

7-8. évfolyam
I. Tritikálék ( Kiskunhalas)
II. A természet hősei ( Páhi)
III. Lápi pócok (Izsák)

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS