A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 17. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. Ezen a játéknapon az Akasztó FC gárdája a Soltvadkerti TE együttesét fogadta.
Akasztó FC-Soltvadkerti TE 1-2 (0-1)
Akasztó FC: Németh Zs. – Biber J., Megyes, Tratter (Fekete), Turancsik, Kerekes (Lázár Zs.), Palla, Fésűs (Csehi), Csoba, Kudron, Szabó Zs.
Edző: Szrenkó István.
Soltvadkerti TE: Frittmann – Rózsa, Dobosi (Frei), Font, Márki, Pekker, Szabó Sz., Szalai, Molnár, Radics, Tóth Á. (Burszki).
Edző: Holczimmer Tamás.

A 2. percben az akasztói Turancsik Patrik (sárgában) buktatta Radics Zoltán ziccerben…
-Hirdetés-

A március 31-én lejátszott találkozó kezdőrúgását az Akasztói Focisuli játékosa, Torgyik Szabolcs végezte el. A mérkőzés 2. percében már vezetést szerezhetett volna a soltvadkerti csapat, amikor Radics Zoltán futotta le a védőket és ziccerben kilépve buktatással tudta csak megállítani őt Turancsik Patrik, aki az esetet megúszta egy sárga lappal. Az első negyedóra végén egy előreívelt labdánál a hazai kapus és a védők egymásra vártak, de a kapussal szemben álló soltvadkerti csatár elrontotta a nagy gólhelyzetet. A vendégek a 29. percben szerezték meg a vezetést, amikor Tóth Árpád lefutotta a balszélen Tratter Tibort és az alapvonalról visszapasszolt labdáját magabiztosan juttatta a hálóba Molnár Edvárd (0-1). Az első játékrész úgy telt el, hogy a soltvadkertiek akár több góllal is vezethettek volna, miközben az akasztóiak mezőnyfölényéből nem alakult ki egyetlen igazán veszélyes kapuralövés sem. A szünet után az 54. percben egy bal oldali beadásra érkezett szépen Szalai Ádám és közelről védhetetlenül fejelte a labdát a kapuba (0-2). Az akasztóiak ezt követően többet birtokolták a labdát, de a vendégek hálóőrének nem igazán akadt dolga. Egy előreívelésnél, kapu előtti kavaródás után juttatta a hálóba a labdát Kudron István, amivel sikerült szépítenie a 67. percben az akasztóiaknak (1-2). Az akasztóiak a mérkőzés hajrájában nagy fölényben játszottak, de a soltvadkerti ellentámadásokban mindig benne volt a gólveszély. A mérkőzés ezen szakaszában Burszki Zoárd eldönthette volna a találkozót, de nagy helyzetben az üres kapu mellé gurította a labdát. A hosszabbítás utolsó percében felpörögtek az események, amikor Lázár Zsolt kapott egy remek labdát a bal oldalon, de ziccerben buktatták a büntetőterületen belül. A játékvezető az eset miatt tizenegyest ítélt, majd az asszisztens jelzésére Lázár Zsolt lesállása miatt visszavonta ítéletét és a soltvadkertiek javára ítélt közvetett szabadrúgást. Ezt követően az utolsó másodpercek igen felfokozott hangulatban teltek el, de kiállítás vagy nagyobb atrocitás nem történt. A soltvadkertiek nagyon taktikus és lelkes játékuknak köszönhetik a sikert a kapura veszélytelenül játszó akasztóiak ellen.
Ifjúsági eredmény:
Akasztó FC-Soltvadkerti TE 2-3 (2-1)
Gólszerző: Supka A-2, ill. Sztankovics, Májer, Viola.

Április 6. szombat: 16.30
Tiszakécske-Akasztó FC
Április 7. vasárnap: 16.30
Soltvadkerti TE-Kelebiai KNSK
Április 14. vasárnap: 16.30
Akasztó FC-Kecel FC
Kalocsai FC-Soltvadkerti TE

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS