BÁCS-KISKUN MEGYEI POLGÁRMESTEREK SZAKMAI FÓRUMA

Nagy sikerrel zárult a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Polgármesteri Szakmai Fórum első napja, melyen több mint száz településvezető és jegyző vett részt. Az előadások során számtalan érdekes és aktuális témával találkozhattak az érdeklődők.
-Hirdetés-

„Különös örömmel tölt el, hogy a Lakitelek Népfőiskola adhat otthont az eseménynek. A Népfőiskolán járva láthatják, hogy mi valódi feladatunknak tekintjük az értékeket ápolását, őrzését, melyek által minden ember és a közösség is erősebbé válik.”- emelte ki beszédében Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntő beszédében kiemelte az elmúlt, közel négy és fél év eseményeit, sikereit, melyek között szerepelt egy olyan megyei életérzés megteremtése, mely azt üzeni: itt jó élni, ide tartozni. Továbbá kitért arra is, hogy az évek során az önkormányzat segítette a településeket fejlesztéseik koordinációjában és megvalósításában egyaránt.

A jelenlévők információt kaptak a TOP források jövőjéről Szabó Csabától, a Pénzügyminisztérium főosztályvezető helyettesétől, aki prezentációjában az új bölcsődei felhívás mellett lényeges elemként említette meg, hogy szakmai napok megrendezésére és a helyi szintű kommunikáció erősítésére fognak törekedni a jövőben. Ezzel párhuzamosan a jegyzői szekcióban Dr. Kovács Endre Miklóstól, a Neumann János Egyetem Kancellár helyettesétől kaptak értékes ismereteket a megyei jegyzők az önkormányzati rendeletek gyakorlati elemeiről, valamint Dr. Tóth J. Zoltán, Alkotmánybírósági főtanácsadótól tudhatták meg az önkormányzati rendeletek alkotásának kérdéseit.

Ferik Tünde, a Völgyzugoly Műhely Kft. vezető településtervezője

A hallgatóság megismerkedhetett a települési fejlesztések sikeres társadalmasítási folyamatával, melyről Ferik Tünde, a Völgyzugoly Műhely Kft. vezető településtervezője számolt be bővebben. Dr. Benda József, az Összefogás a Gyermek és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely vezetője ismertette az önkormányzatok lehetőségeit a népességfogyás megállítására, ötletekkel, cselekvési lehetőségekkel vértezte fel a hallgatókat. A dán testvérmegyei delegáció is részt vett a rendezvényen, ahol Steen Vindum, polgármester és Martin Jakobsen számolt be a dán részönkormányzatok működéséről, melynek egyik fontos eleme: a lakossághoz vezető kommunikációs csatornák kiépítése.

A településvezetők a fórum során betekintést nyerhettek Daróczi Csaba fotográfus munkásságába, aki számtalan elismerés birtokosa és a Duna-Tisza közének elhivatott természetfotósa.

Mindezek után a Lakitelek Népfőiskola fejlesztéseit Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, választókerületi kabinetfőnök mutatta be a polgármestereknek.

A résztvevők az információkban gazdag napot egy közös vacsorával és a további együttgondolkodás reményével zárták.

Sajtóközlemény
2019.04.04.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS