Mint már írtunk róla, felújítják a fischerbócsai katolikus templomot. Ez az alig kétezer lakosú Bócsa öt temploma közül az egyik. A Fischerbócsát Tázlárral összekötő tanyaút mellett áll, mellette haranglábbal. Különlegessége, hogy amikor állami nyomásra Kalocsán megszűnt a papképzés az 50-es években, akkor a szeminárium kápolnájának bútorzata ide került.

-Hirdetés-

Jelenleg nagy ünnepeken tartanak itt szentmisét, de az egyházközség — mely a falu katolikus templomai közösségeit fogja össze — azt tervezi, hogy nagy összefogással bővítik az itteni eseményeket.

A felújítás alig pár hete kezdődött el, de már megvan a látszatja: a tető faszerkezetének cseréje ¾ részben kész. Ezt a munkát Kovács Nándor ácsmester és csapata végzi. Újralécezik a tetőt, majd új, piros hódfarkú cserép kerül fel.

Az állami támogatás mellé sok ember kis adománya szükséges, mely társadalmi munkában is megnyilvánul. Így e héten péntek délután és szombat délelőtt segítő kezeket várnak a templomhoz! A munka a padok lefóliázása és a kövezet felverése, illetve konténerbe rakása lesz. Aki tud jönni, kérik, hogy jelezze az egyháztanács valamely tagjánál.

A következő lépés az lesz, amikor felállványozzák a belső teret, leverik a régi festékrétegeket, majd felkerül az új színezés. Ugyanez kívülről is — Bozsóki Béla mester vezetésével.

 

A tervek szerint idén vége lesz a renoválásnak. Az egyházközség előre is köszöni mindenki segítségét!

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS