A Bem József Általános iskola által meghirdetett járási énekverseny célja a tehetséggondozás, tehetségnevelés, a népi kultúra, néphagyományok megismertetése, a népdaléneklés elterjesztése, az önálló előadásmód fejlesztése. A rendezvény a nemrégiben felújított Fülöpszállási Művelődési Házba április 12-én került megrendezésre, ahol Csengőd, Izsák, Kiskőrös, Soltszentimre és Fülöpszállás általános iskolásai versenyeztek egymással, szabadon választott népdalcsokrokkal.

-Hirdetés-

A verseny lebonyolítását a KT Herpai Vilmos Általános Iskola vállalta magára, koordinátora Barkaszi Szilvia volt. A rendezvényt Megyesiné Körmendi Irén tagintézmény vezető nyitotta meg, aki kiemelte az SZMK segítőkészségét a résztvevők megvendégeléséért, és megköszönte a Polgármesteri Hivatal támogatását. A rendezvényen jelen volt Szkenderovits Lajosné a Bem József Általános Iskola művészeti munkaközösségének vezetője és Csóti Gabriella a fülöpszállási iskola SZMK vezetője. A háromtagú zsűriben Szomorné Szepcsik Éva, Fodorné Faragó Krisztina és Hoffmaiszter Anikó értékelte a dalokat.

A díjazottak képviselik járásunkat a májusban megrendezésre kerülő tankerületi versenyen, akik az alsó tagozatosok közül Rákóczi Sára, Hegedűs Zsófia és Palla Léna, a felső osztályosok legjobbjai Pivarcsi Tirza, Martin Dorka és Szabó Nóra.

A csoportos kategóriában Kiskőrös, Fülöpszállás és Izsák alsós lányai, míg a nagyoknál Fülöpszállás és Csengőd lett a nyertes csoport.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS