Április idusán Császártöltésen az iskolában és az óvodában a húsvét jegyében teltek a napok.

-Hirdetés-

A Német nemzetiségi óvodában legkisebbek is a tojások, nyuszik világában tevékenykedtek. A kiscsoportosok viasszal mintázott papírtojást festettek, papírokat téptek, ragasztottak a szivárvány minden színében.

A középső csoportosok gyurmából mintáztak kosárkákat tojásokkal, ajtódísznek való tojáskoszorúkat barkácsoltak színes kartonból, az újrahasznosítás jegyében kis kupakokba tulipánokat, tavaszi virágokat ügyeskedtek. Az ablakpárkányon hungarocell tojásból készült nyuszik figyelték az eseményeket.

A legidősebbek már igazi tojásokkal dolgozhattak. Kifújt és keményre főtt tojásokra decoupage technikával szalvétákat fixáltak. A szebbnél szebb kis alkotások zöld növényekkel bélelt agyagfészekbe kerültek, így majd kedves színfoltjai lehetnek az ünnepi asztaloknak.

A Teleház előtti téren a tojásfára felhelyezték a különböző technikával készített díszeket.
Pénteken eljátszották a hagyományos húsvéti locsolkodást vendéglátással, kölnivel, piros tojással, így életben tartva ezt az érdekes népszokást. A nagycsoportos fiúk az idősek otthona lakóit is megörvendeztették kellemes illatokkal, versikével.

A Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Iskola pénteken Húsvétváró Családi Napot szervezett. Az előző évek hagyományai alapján a termekben színes kavalkád várta az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

Idén is meghívták a kalocsai tojáspingáló asszonyokat, akik örömmel mutatták meg a míves fogásokat. Az ügyes kezű diákok büszkén mutatták az elkészült hímes tojást. Az osztálytermekben különböző technikákkal készültek a húsvéti ajtó- és asztali díszek. A mézeskalács díszítésnél mindenki a saját fantáziája szerint kreálta meg a báránykáját.

Ovisok is várják a nyuszit.

Az iskola tornatermében buborékfocival mérhették össze az erejüket a csapatok. A további sportprogramok a teleházban folytatódtak, a kicsik nagy örömére az ugrálóvárat egész délelőtt birtokba vehették. A nagyobb gyerekek az élő csocsót próbálhatták ki.

Ugrálóvár a gyerekek örömére

A nap megkoronázása mindenki számára a sportcsarnokban osztályonként megterített közös ebéd elfogyasztása volt. Igazi húsvéti hagyományoknak megfelelő menüsort állítottak össze, főtt sonka, tojás, sváb olajos savanyú káposzta, kalács, zöldhagyma, paprika és paradicsom.

A húsvétváró programokat és az ebédet a Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány támogatta. Köszönet a szervezőknek a vidám, kreatív programokért.

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS