Neves napnak számít már Kecelen, amikor is kezdetét veszi az Amatőr Autocross szezon! Idén előszőr az elmúlt vasárnap, április 14-én rajtoltak el a versenyzők a Kecel Ringen kialakított pályavonalon.

-Hirdetés-

Az esős nap ellenére 79 nevező vett részt a viadalon és nagy létszámú, kitartó közönség tekinthetett meg valódi, kőkemény csatákat.
Szabályváltozásról, a napi eseményekről kérdeztük Csényei Csonka Miklóst, a versenysorozat szónokát.

„Az új szabály értelmében három futam van egy versenyen. Minden futam külön van értékelve és természetesen a végén jön az összesítés, így aztán mindenki ki kellett, hogy álljon valamennyi futamban. A versenyzők nyolc kategóriában mérkőztek meg, volt olyan futam ahol 14-en álltak egyszerre a rajthoz.

Rajtprocedúra a Kecel Ringen

Az első perctől az utolsóig küzdöttek a hölgyek és az urak, hiszen kellett a pont a végső egyeztetéshez. Aki az ütközések és a kerék elleni harcok miatt látogatott ki a keceli pályára, nem csalódott, de akinek a borulások tetszenek annak is volt látnivalója. Személyi sérülés természetesen nem volt, hiszen ezek az autók nagyon biztonságosak.

A versenyzők többségnek a szédületes kanyarvételek, a nagy sebességű előzések, a rövid féktávok jelentették az örömöt. Az utolsó szuper futam után nagy ovációval és ritkán elmondható tapssal távozott a tömeg.”

Köszönet a Pintér-műveknek a támogatásért, a közönségnek a lelkesítésekért, a rendezőknek a pontos munkájukért és a bíróknak az odafigyelésért.

Találkozzunk május 12-én a II. fordulón is!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)
MEGOSZTÁS