Az egész község nyüzsgött az élettől, amikor régi hagyományokat elevenítettek fel április 17-én. A húsvétra hangolódás jegyében a nagy megmozdulást az intézmények közösen, együtt vitték véghez. Az általános iskolából Németh István tagintézmény-vezető, az óvodából Kuncz Tímea, a művelődési házból Kovács Nikoletta művelődésszervező, és végül a Polgármesteri Hivatalból Lajter Ferenc polgármester mindent megtettek azért, hogy a húsvétvárás jó hangulatban teljen.

Háttérben a szervezők
-Hirdetés-

A nap első felében az iskolai családi hét projekt zárásaként húsvéti illusztrációkat készítettek. Egy kereszteződést átadtak az aszfaltrajz versenynek és telefestették húsvéti figurákkal, jelképekkel.

A népszerű állatsimogatás sem maradhatott el. Eközben az ovisok a húsvéti nyuszi által elrejtett tojásokat keresgélték izgatottan és gyűjthették össze kis kosaraikba a művelődési ház környékén.

A délelőtt második felében a gyerekek a kiskunhalasi Lyra együttes koncertjét hallgathatták meg, az előadást megtisztelte jelenlétével Lajter Ferenc polgármester és dr. Boldoczki Krisztina jegyző. A fergeteges előadáson önfeledten énekeltek, táncoltak ovisok, kisiskolások, kis- és nagy kamaszok és felnőttek egyaránt. Jeszenszky-Sebők Judit, Kovács Sándor, Vladár Károly és az együttes vezetője, Csorvási Zoltán tavaszköszöntő, vérpezsdítő ünnepi koncertjével örömteli hangulatot varázsolt a művelődési ház nagytermébe.

A program záróeseményeként az óvodások és az iskolások elhelyezhették az általuk díszített szebbnél szebb tojásokat a Dózsa György út és a József Attila utca kereszteződésénél felállított négy tojásfára, melyek immár a közelgő nagy ünnepet hirdetik.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS