Egy hivatalos jelentés nyomán

Koszorúzást tartottak a napokban a tabdi temetőben: egy hajdan elhunyt rendőrre emlékeznek minden év áprilisának végén. A történet szomorú és arra emlékeztet, hogy felelőtlen, bajkeverő emberek mindig voltak és lesznek.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Kothencz József rendőri munkáját a Kiskőrösi Rendőrkapitányság állományában kezdte meg törzsőrmesteri rendfokozatban 1969-ben. Bócsán teljesített szolgálatot, mint helyi körzeti megbízott. 1976. február 24-én szintén szolgálatba lépett. A hajnali órákban, mikor indult volna el a szolgálati lakásából, amikor két nagy durranásra figyelt fel, ami az Ady Endre utcából érkezett. Így tehát a hang irányába figyelt. Egyszer csak két fiatal személyt látott közeledni, akik a helyi MHSZ irodába törtek be és onnan puskákat, lőszereket vittek el.

Ahogy a KMB iroda elé értek, eléjük lépett. Látta, hogy fegyver van náluk, felszólította őket, hogy tegyék a földre, és lépjenek hátrébb. A rendőr felvette, a fegyvereket, majd ürítette, de egyikük závárzata nem engedelmeskedett. Ezután, előállította őket a szolgálati lakás előszobájába, a fegyvereket a földre helyezte majd elfordult a telefon irányába, hogy jelentse a kapitányság felé. Ekkor az egyik elkövető a fegyvert felkapta, a závárzat működött és a rendőrre halálos lövést adott le. Ennek következtében Kothencz József a kórházba szállítás alatt életét veszítette. Hősi halála után a Belügyminiszter rendőr alhadnaggyá léptette elő és a Tabdi községben helyezték örök nyugalomra.

Erre az eseményre emlékeztek a sírnál, melyen a volt kollégák, a rendőri állomány és a családtagok mellett Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere is tiszteletét tette.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS