A „LECEK”- HETEK rendezvénysorozat egy hónapon át zajlott a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban.  2016 óta az április, a világhírű művész Victor Vasarely munkássága előtti tisztelgés jegyében telik. 1984 óta a művész „LECEK” (KECEL tükörképe) című alkotása díszíti az intézmény homlokzatát, meghatározva a városközpont arculatát.

-Hirdetés-

Ebben az évben is kiállítások, kreatív foglalkozások, könyvbemutatók, irodalmi délután, táncház színesítette a programot a könyvtár dolgozóinak szervezésében.

Április 1-30-ig volt látható a  „Vasarely világa” Folyosógalériai tárlat. Egész hónapban tartott a „Ki, mit tud Victor Vasarelyről?” – elnevezésű művészeti totó-játék. 13+1 kérdésre helyes választ adók között  sorsolás döntött április 30-án a májusfa állítás alkalmával. A nyereményt Hack Róza vehette át.

Farkas Péter különleges könyvszobrai várták a látogatókat

Április 2-án „A könyvek második élete” címmel nyílt meg Farkas Péter könyvszobrász tárlata. A szekszárdi gépészmérnök precíz tervezést követően hajtogatja meg a különleges formákat. A megnyitón Illésné Márin Éva felkészítésével a Musical Stúdió növendékei léptek fel, s az alakomhoz kapcsolódóan A padlás egyik ismert számát, a Nyisd ki, csukd be című dalt adták elő.

Április 3-án Balázs Ágnes írónő volt a vendég, aki interaktív könyvbemutatót tartott óvodásoknak és kisdiákoknak.

Április 11-én „A jobb agyféltekés rajzolásról mindenkinek”  címmel a Rajz-Varázs rajziskola nyílt óráját tartotta Palásti Zsolt.

Április 17-én Húsvétolót tartottak, hagyományos tojásfestés, berzselés technikával ismerkedhettek a résztvevők, a közelgő ünnepre készülődve Ferróné Mencsik Rita vezetésével tevékenykedtek.

Minden korosztály érdekes programokon vehetett részt a rendezvénysorozat alkalmával

Április 24-én Keceliektől, keceliekkel, kecelieknek címmel – a Köz klub irodalmi délutánján keceli amatőr és profi írók, költők művei kerültek bemutatásra Kovács Anna szervezésével.

Április 30-án májusfa állítás, anyák napi témájú kézműves műhely ringató foglalkozás és táncház várta az érdeklődőket.

V.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS