A történet meglehetősen bonyolultnak tűnik. Na de induljunk az elejéről! Minden évben több alkalommal megrendezik a bócsai Kozák-tónál a horgászversenyt, melyre számos jeles sportember jelentkezik. Idén sem volt ez másként: május elsején 19 versenyző állt ki a partra. Mint Kozák Ágnes szervező elmondta, ez egy jó létszám, pláne hogy sokan a családjukat is elhozták.

-Hirdetés-

A parton játszósarok, ugrálóvár és trambulin szolgálta az aprónép jókedvét, közben rotyogott a halászlé és a birkapörkölt a bográcsokban. A kifogott halakat súly szerint írták fel a versenybírók, akik rendszeresen körbejártak. Ezt követően a horgász visszaengedte a zsákmányt. (Hacsak nem akarta megvásárolni magának.)

Jómagam is végig figyelhettem néhány fárasztást: Varga Annamária és társa koprodukcióban előttem fogtak ki egy háromkilós pontyot. „Tudod, nem kapkodunk” — magyarázta, miközben tartotta a botot.
„A hal, ahogy a part felé húzzuk, menekülni próbál. Az se jó, ha rángatom, mert kiszakadhat a szájából a horog. Pláne, hogy ez most épp egy kisebb horog a szereléken.”
A kiemelés már a hálóval történik ekkora méretnél, majd a pontybölcsőbe került a hal.

Egy másik horgász törpeharcsát mutogatott egy kis vödörben.
„Na, ezt nem engedjük vissza, mert csak pusztítaná az állományt!” — mondta Ágnes. Általában pontyot, keszeget és kárászt fogtak a versenyzők — merthogy ebből van a legtöbb a tóban. Összesen 159,4 kg halat emeltek ki.

 

Az eredményhirdetésre délután került sor.
Helyezések:
Legnagyobb hal: 4,6 kg (ponty) — Kovács Róbert (Kecel)
Legkisebb hal: 0,23 kg (keszeg) — Herczeg Gyula Mihály (Kecel)
Legnagyobb tömegű fogás: 31 kg — Jagodics Zsolt (Kecel)
2. legnagyobb tömegű fogás: 25,22 kg — Varga Annamária (Kecel)
3. legnagyobb tömegű fogás: 16,7 kg — Kiss István (Kiskunhalas)

A fődíj, egy kerékpár, Jagodics Zsolté lett. Ez már a harmadik bócsai biciklije. De hát… nagy a család!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS